Brede grijns op mijn gezicht

Aan het einde van de dag neem ik samen met een collega de dag door. Ik klaag een beetje over mijn ochtend te midden van een hele school digi-xyztjes. Collega, ooit onderdeel van de Helpdesk, wist te vertellen dat het nog erger kon. ‘Ooit,’ zei zij, ‘had ik iemand aan de lijn die vroeg of ik haar met x kon helpen. Ik wees haar op de handleiding maar die bleek zij er al bij gezocht te hebben, Het werkt alleen niet, klaagde de vrouw. Collega nam de pc over en keek op afstand mee. De vrouw had inderdaad de handleiding geopend, en klikte driftig op het plaatje in de handleiding waar klik hier bijstond.’

Ik dacht aan die ene medewerker voor wie ik een gedeelde mailbox had aangevraagd. Vanuit klant/servicegericht denken had ik haar alvast de werkinstructie ‘gedeelde mailbox toevoegen’ gemaild zodat zij zodra de mailbox aangemaakt was, er meteen mee aan de slag kon. Kreeg ik een uurtje later per mail de vraag, bij punt vier wordt gevraagd de naam van de mailbox in te voeren, maar er staat niet bij welke mailbox!

Na het horen van het verhaal van Collega, kukkelde ‘mijn’ mevrouw zo van haar eerste plaats af. Op een plaatje in de handleiding klikken verdient een ereplaats! In de wetenschap dat het morgen weer een nieuwe dag is, met nieuwe kansen om mij te verbazen, ging ik met een brede grijns op mijn gezicht naar huis.

10 Comments

 1. Ik ben denk ik zo’n digizetje – want ik snap ‘m niet…. Als er “klik hier” staat moet je toch óf op het plaatje, óf op de “klik hier” klikken? En de naam van de mailbox – zou ik ook zo niet weten… (Dus zo’n helpdesk als die van jullie: ik zou ervoor tekenen! Want ik moet ook ALTIJD en ALLES zelf uitzoeken qua pc’s… (Nee hoor, we hebben wel een ICT-club, maar ver weg, ingehuurd…)

  Like

  1. Wij huren ook een deel in…. Maar ook die heren hebben meestal engelengeduld.

   En verder geloof ik je niet helemaal … of helemaal niet. Daar ga ik nog even over nadenken…

   Like

 2. Verbazingen kunnen altijd overtroffen worden. Ook “oppe Berg” zoals je ervaren hebt. Ben blij dat je toch nog met een grijns naar huis bent gereden. Want dat had ik niet verwacht na alles wat passeerde tijdens deze “bijzondere” dag… (of je kunt goed toneelspelen…😉)

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.