Twee tot drie personen

Ik ben niet zo van het fruit, ik neem wel wat extra groenten, schreef ik bij laatst bij Life in Words Part II. Misschien dat ik daarom voor de pureer soep van Meneer Heijn ging. Een flinke bak groenten, wat bouillonpoeder en water. Een mooie manier om heel veel vitamines en mineralen, en bijna geen calorieën binnen te krijgen. Dat eerste is van belang voor mijn gezondheid, het tweede eigenlijk ook. Die vijf kilo die weigeren te vertrekken irriteren mij mateloos.

De pureersoep bleek in de aanbieding en er verdwenen twee verpakkingen in het winkelwagentje. Eentje voor in het weekend, de andere voor maandag. Dan mag ik voor mijzelf zorgen en heb een ledenvergadering Vereniging van Eigenaren rond etenstijd. Iets makkelijks is dan wel handig.

In de winkel bekeek ik de verpakking met een schuin oog. Een mooie éénhapscracker concludeerde ik. Meneer Heijn denkt daar duidelijk anders over. Genoeg voor twee tot drie personen staat er op de verpakking te lezen. Diner en morgen lunch besloot ik, want hé, om in één keer voor twee tot drie personen onder mijn neus door te duwen, dat leek mij wat overdreven.

Enfin, ik denk dat ik het idee dat ik die vijf kilo ooit kwijtraak maar los laat. Ik ben een varken en eet voor twee tot drie personen.

Dan ga ik mij nu in een hoekje zitten schamen terwijl mijn maag een pond groenten, wat bouillonpoeder en 400 ml water verwerkt.

20 Comments

 1. O ja, die porties, klopt echt niks van. Het ligt niet aan jou, want hier geldt dat ook.

  Overigens is óók fruit eten wel belangrijk, hoor!

  Like

  1. Ik ben allergisch voor veel soorten fruit en de mate van reactie is afhankelijk van de mate van rijpheid van het fruit. Een zure appel gaat meestal goed, ligt-ie te lang gaat het fout. Bananen, peren etc idem dito. Vandaar dat ik er vaak met een boog omheen ga. En soms niet.

   Maar daarom eet ik wel wat meer groenten.

   Like

  1. Ik denk dat we standaard teveel eten…
   Groente en water; het had erger gekund en die kiloos zijn echt ie-der-een aan het vervelen…

   Geliked door 1 persoon

 2. Haha, niks om voor te schamen hoor. Dit ‘verstouwen’ wij elke dag – maar ja: alléén plantaardig, geen vlees of andere dierlijke producten 😊 Dan moet je ook wel dergelijke hoeveelheden naar binnen werken. Maar waarom pureren? Dan wordt het één egale ‘brij’ die met elke hap hetzelfde smaakt.

  Like

  1. Het is pureersoep met het advies ‘maak de soep zo dik/dun als je zelf lekker vindt’. Ik had er nog flinke stukken inzitten, maar dat een deel van de aardappel en de pompoen gepureerd was, maakte het wel wat beter hanteerbaar. En de uien zwiepte tenminste niet in mijn gezicht. Wat meer gepureerd is wel handig wanneer ik een lunchhapje in mijn thermosbeker meeneem. Denk ik. Als er ooit genoeg overblijft..

   Geliked door 1 persoon

 3. Zelf maak ik regelmatig minestronesnert. Dwz het kleinste blikje snert (eigen Jumbomerk voldoet prima) waar ik wat macaroni, mexicaanse roerbakgroente en een kwart rookworst bij doe. Met die rookworst doe ik dus meer dagen, zoals op brood of bij een volgende lasagnemaaltijd. Die roerbakgroente komt uit de diepvries. Eigenlijk hoeft er geen smaakversterker bij. Ben zelf niet van het pureren. 😦

  Like

  1. Ik weet ook niet of ik dat blijf doen, al is het wel makkelijk wanneer ik een bakkie in de thermosbeker mee naar het werk wil nemen. Die grote stukken pompoen passen niet door het drink gat..

   Like

Reacties zijn gesloten.