Zelf ook verbaasd

Ik schreef het vast wel eens eerder: ik ben niet zo van naar de kapper gaan. Dat is de belangrijkste reden waarom ik meestal coupe ‘ik denk dat ik het maar laat groeien’ heb inclusief scheve pony. Die knip ik meestal zelf. Ongeveer eens per drie jaar krijg ik de geest en laat mijn haar kort knippen. Dat vind ik namelijk leuker. Maar ja, dat bijhouden. Want mijn haar groeit hard. Behalve wanneer ik het laat groeien. Dan stopt het acuut.

Aan het begin van de eerste golf dankte ik de hemel dat ik in een aangroeifase zat. Geen kapper-stress voor mij. Behalve dan dat ik na een paar weken dacht, kort of a-symmetrisch is toch leuker. Maar ja, de kappers waren gesloten. Ik liet het idee varen maar niet voor lang. Eind juli, toen het nog maar net weer mocht, zat ik bij de kapper.

Tot grote verbazing van mijn collega en van mijzelf (om heel eerlijk te zijn), ben ik gisteren weer geweest. De korte kant was te lang, de lange kant hing voor mijn ogen, om over de pony nog maar te zwijgen. Normaal geen reden om naar de kapper te gaan, maar dit keer wel. Misschien uit voorzorg …. misschien omdat ik eindelijk eindelijk leer dat een kwartiertje in de kappersstoel betere resultaten oplevert dan zelf met de schaar in de weer te gaan.

12 Comments

 1. Ik heb ook zo’n ‘laat maar groeien’-kapsel. Met een zelf-knip-pony. Stap 1 was de pony bij laten groeien. Hoef ik die al niet meer bij te knippen. Afgelopen week ging ik naar de kapper voor de gebruikelijke puntjes. Daar zat ik, hoor. Braaf met mijn mondmasker. Als enige. Ik dacht ‘Hier gaan we geen gewoonte van maken’. ‘Doe maar kort’ zei ik tegen de kapper. En zo geschiedde. Ik ga ergens halverwege 2021 wel weer.

  Like

 2. Kappers… praat me er niet van! Toen de kappers weer open waren ben ik naar een andere gegaan.. Leuk voorbeeld gezien van iemand. Eerst leuk, daarna 2x weer niet gedaan wat ik wilde terwijl goed afgesproken. Ik had het ook a-symetrisch. Lok half afgeknipt, aan de achterkant te kort. En duur… ik heb nooit veel geld uitgegeven aan kappers, alleen sinds ik het kort draag ga ik om de 5,5-6 weken. En dan echt alleen knippen. Trouwdag dochter laten stylen, dat was de druppel. Verschrikkelijk… ik kan het zelf beter. Ook gezegd. Volgens 2 andere collega’s zat het erg goed. Ja, teveel kappershoofd en dat wil ik niet. Wist ze ook. Moest ik € 37,50 afrekenen voor 20 minuten werk. Dus… toch maar weer terug naar mijn kapster die wel doet wat ik wil, maar gewoon niet zo erg goed kan knippen…? Ik krijg het toch wel goed…

  Like

  1. Mijn kapster doet (gelukkig) wat ik wil en kost geen drol. 18 euro voor knippen en droogblazen (niet echt modelleren maar ik loop niet voor joker) vind ik geen geld.

   Geliked door 1 persoon

   1. Super! Echt niet door hoor.
    Bij die van mij betaal ik € 21 voor knippen en droogblazen, hoeft van mij niet, maar ze wil dan altijd zelf weten hoe het zit. En ik betaalde op de trouwdag van Jan zijn zoon € 10 voor stylen. Nogal een verschil met die laatste. Daar betaalde ik trouwens € 46.50 voor knippen en doorblazen. Had ik het dus zelf al gewassen. Ik wil het nooit zo netjes. Beetje gek vind ik leuk. Maar ik vind het nogal een groot verschil. En ook de klanten zijn anders…

    Geliked door 1 persoon

 3. Ik ging in normale tijden iedere 6 weken. Dat was erg nodig omdat ik mijn haar nog liet verven (uitgroei). Dat verven is nu niet meer het geval, maar omdat ik nu een korte coupe heb moet ik toch regelmatig blijven gaan. Iedere 6 weken dus.

  Like

 4. I feel you, ik heb ook een hekel aan naar de kapper gaan. Maar durf het ook niet zelf aan om te knippen :-). Ben wel zelf weer beginnen kleuren……Scheelt al een pak!

  Like

Reacties zijn gesloten.