Blij met mij

Woensdag werd ik wakker met een hoofd vol snot. Dat gebeurt wel eens. Iets met een triljoen allergieën en een groter bacterie- en virus aantrekkend vermogen dan een petrischaaltje in een biochemisch laboratorium. Meestal duurt het een dag of twee. Maximaal drie, Daarna ga ik pas nadenken over een mogelijke C-besmetting.

Twee tot drie dagen dus. De afspraak van woensdag op locatie was best om te zetten naar een teamsmeeting, maar het tandartsbezoek van donderdag …tja… daarvoor moet ik toch echt lijfelijk aanwezig zijn. Hatsjoe. Niet dus.

Voor achten hing ik al aan de lijn. Deed snotterig mijn verhaal en kreeg te horen, ‘Fijn dat u zelf afzegt. U wilt niet weten hoeveel mensen ondanks klachten toch gewoon naar de praktijk komt en boos zijn wanneer ze niet geholpen worden.’

Ze zijn blij met mij… Altijd fijn om te horen.

De afspraak is verzet. Er was dit jaar nog een plekje beschikbaar op de door mij gewenste maandag. 21 december…

Om 7:00 uur. Kreun.

Nou ja… wie weet ben ik tegen die tijd wel weer verkouden. Hopen kan een mens altijd…. toch?

10 Comments

 1. Echt, hè! Waar zit je verstand dan? Ik hoorde net ook een gesprek tussen twee mensen in de supermarkt. De een zei tegen de ander ‘… maar dan hoor je eigenlijk thuis te blijven, hoor!’ Lekker dan!

  ‘Wilt u zegeltjes, mevrouw? De kassabon? Eventueel nog interesse in een gratis virus? Nee? Fijn weekend, mevrouw!’

  Like

  1. Zoon zei van de week tegen een collega die zijn kapje niet wilde dragen… Doe nou maar wel. Dan hoef ik alleen maar naar je gezever te luisteren en voel het niet op mijn gezicht of handen landen…

   Like

 2. Snap niet dat mensen dan toch naar zo’n afspraak gaan, maar goed. Ik hoest eigenlijk altijd wel af en toe, niet eens elke dag. Datzelfde geldt voor niezen.. waar dat aan ligt? Geen idee, maar verkouden ben ik niet. Mijn dochter niest altijd als ze kauwgom met pepermunt in haar mond stopt… Een pollenallergie of hooikoorts heb ik nooit last van gehad, maar wie weet wel ontwikkeld… Je weet zelf het beste of het foute boel is lijkt mij! Verstandig gedaan!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja.. Ik hoorde het laatst in het ziekenhuis ook al toen ik rontgenfoto’s liet maken. Vaak weigeren ze bij klachten ook nog om een kapje te dragen en gaan staan dreigen. De twee bewakers daar hebben meer te doen dan mensen de juiste kant op te sturen.

   Like

Reacties zijn gesloten.