Herkenbaar of ..?

Iedereen die wel eens mascara op de wimpers heeft gesmeerd zal het herkennen: terwijl je ogen goed open spert zodat er geen mascara in je oog of op je wang komt, gaat automatisch je mond ook open. Ik heb enorme bewondering voor beauty bloggers die deze reflex in weten te tomen.

Er zijn meer van die acties. Bij gapen gaan de ogen dicht, bij niezen trekt het hele gezicht samen en het gezicht wat mijn Moeder vroeger trok wanneer zij haar een eerste slok bier nam, is legendarisch. Ik noem dit reflex gezichten.

Nu ik een mondkapje draag, heb ik er een reflex gezicht bij. Binnen 30 seconden nadat ik het kapje op heb gezet betrap ik mij erop dat ik mijn ogen groter maak. Van die grote ronde poppen ogen zal ik maar zeggen. Het voelt alsof ik opperste verbazing mijn boodschappen doe of poog mijn ogen zo ver mogelijk bij het mondkapje vandaan te houden. Iets wat bij de stoffen exemplaren veel minder nodig is dan bij die (medische) wegwerp dingen.

Gisteren betrapte ik mijzelf er weer op (inclusief stomme en gelukkig verborgen stomme grijns) en dacht, toch eens vragen of dit herkenbaar is. Dus beste lezers… Trekken jullie ook gekke bekken achter en boven je mondkapje of ben ik gewoon maf?

11 Comments

 1. Nee, dat heb ik niet. Ik vind het wel heel lekker om een fris gewassen mondkapje voor te hebben. Dat ruikt zo lekker! Dus dan loop ik lekker te snuiven. 😁

  Geliked door 1 persoon

 2. Nee geen gekke gezichten, wel merk ik dat mijn huid er enorm op reageert na 10u dragen op een dag, mijn bril dampt aan en ik vind het niet leuk, maar goed, we moeten he, of het werkelijk het resultaat oplevert dat ze willen, valt nog te bekijken.

  Like

 3. Haha, ik probeer wel eens mijn mond dicht te houden met het op doen van mascara, maar dat lukt gewoon echt niet!
  Ik zit met mijn mondkapje vooral te klooien met mijn bril elke keer.

  Like

  1. Bril is lastig ja. Zit de bril eindelijk goed zodat hij niet dicht stoomt zie ik er nog niets door omdat ik net tegen het overgangsrandje focaal/multifocaal zit te kijken.

   Geliked door 1 persoon

 4. Ja, dat doe ik. Bv wanneer ik iemand die zeurt beroepsmatig netjes te woord sta. Dan speel ik daarmee en maak het gesprek zo toch lollig voor mezelf. Niemand die het ziet wat er onder mijn ogen gebeurt.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ja, ik heb hetzelfde… en waarom je dan je gezicht zo vertrekt met mascara opdoen snap ik ook niet. Ik heb wel eens geprobeerd het niet te doen en dan lukt het ook, dus waarom?
  Ik heb ook moeite met de mondkapjes omdat ze zo ongeveer onder mijn bril bijna in mijn ogen komen en dan zit ik ook een soort van langwerpig gezicht te maken. Zal er ook wel heel raar uitzien 😆😅

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.