Corona en de eerste werkdag ..

Vier weken voor Corona the talk of the town werd, stapte ik voor mijn eerste werkdag bij mijn nieuwe werkgever over de drempel. Ik werd opgewacht door een collega die, ondanks een overvolle agenda, die ochtend alle tijd nam om mij te helpen met telefoon en laptop en een rondje langs de aanwezige collega’s te maken. Later nam een tweede collega het stokje van hem over en kreeg ik al babbelend een beeld van het park en de hoofdlocatie.

Deze ontvangst maakte dat ik, ondanks dat ik duidelijk een vreemde eend in de bijt was, mij wel enorm welkom heb gevoeld. Uiteindelijk heb ik drie weken lang, vier dagen per week, contact gehad met mijn collega’s. Ik kan je zeggen, als je al eens een kopje koffie met iemand hebt gedronken, wordt iemand via MS Teams aanspreken een stuk makkelijker.

Ondertussen zijn er diverse nieuwe collega’s begonnen. Heb ik al aardig wat kennismakingsgesprekken via MS Teams gevoerd. Onlangs is een nieuwe collega begonnen, die naast collega ook kamergenoot is. Diezelfde collega die voor mij tijd in zijn agenda had ingeruimd, heeft dat voor deze nieuwe collega ook gedaan. Net als ik mocht deze collega op maandagochtend tegen een uur of negen als werknemer de deur van de locatie passeren. Dankzij Corona was later niemand om het stokje over te nemen, maar dat eerste menselijke contact, dat is waardevol.

Vandaag werkte ik eens niet thuis, liet de roze stoel de roze stoel, maar was naar het pand waar Lokaal Beheer domicilie heeft gegaan. Zo vlak voor het begin van een nieuwe maand komen daar veel nieuwe medewerkers langs om hun laptop (en soms meer) op te halen. Ik was aan het werk en lette niet echt op de stroom nieuwe medewerkers. Tot ik de naam van een collega, die normaal in het kantoor naast dat van mij werkt, hoorde. Ik vroeg mij af of de man achter het mondkapje mijn (volgende) nieuwe collega was.

Terwijl de collega van Lokaal Beheer de man met zijn laptop hielp hoorde ik hem zeggen Ik begin maandag, maar weet niet precies wat de bedoeling is? Ik dacht aan mijn eigen warme welkom, en omdat ik soms best een bemoeizuchtig typetje ben, stelde ik mij voor en vroeg hem wie zijn contactpersoon is. Hij noemde een naam, en ik klom meteen in MS Teams in een poging bekende en onbekende collega met elkaar in contact te brengen. Dat is mij niet gelukt want zittende collega zat in een overleg, maar hij beloofde wel om nog diezelfde dag contact op te nemen om de maandag door te spreken.

Mijn nieuwe collega kon mijn actie wel waarderen, zeker toen even later op mijn verzoek nog een aanwezige collega even binnen liep om alvast een handzwaai te maken en een paar woorden te wisselen. Het welkom was niet zo warm als mijn eigen welkom, maar we hebben in ieder geval ons best gedaan.

Er kleeft trouwens één heel groot nadeel aan kennismaken tijdens een Corona golf. Ik betwijfel of ik de beste man zonder mondkapje ooit nog ga herkennen. Nu ik erover nadenk, met mondkapje waarschijnlijk ook niet. 😉

10 Comments

 1. Het is best lastig nu als je ergens begint met werken. Persoonlijke aandacht is zo belangrijk. Maar volgens mij zit dat bij jullie best goed.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat denk ik ook wel… Het merendeel van de collega’s heeft altijd tijd voor elkaar. Dat is erg prettig.

   Like

 2. Hee, ik heb vast iets gemist hier. (ja, rare tijden zijn het)
  Heb je je (thuis)werktafel weer verplaatst?

  Fijn hoor, dat opvangen van een nieuwe collega. Lijkt me echt lastig beginnen nu op een nieuwe plek.

  Like

  1. Dat heb je gemist ja. Het plekje voor het raam maakte dat ik enorm werd overbelicht. Zat ik daar een beetje spookachtig deel te nemen aan MS Teams meetings … Of ik zat aan de keukentafel. Maar die stoelen daar zitten toch een stuk minder dan mijn bureaustoel. Da’s een goede investering geweest.

   Like

 3. Rare tijden zijn het. Lijkt me best lastig om nu aan een nieuwe baan te beginnen. Lief dat je je nieuwe collega opgevangen hebt. Hij herkent jou vast nog wel; zo’n spontaan welkom blijft hangen.

  Like

 4. Goed dat je die nieuwe collega een beetje probeert op te vangen. Het lijkt me zeker een lastige start.

  En mag ik vragen waar je die roze bureaustoel hebt gekocht? Ik vind ‘m mooi, en zit nog steeds op een witte keukenstoel….

  Like

 5. Veel verloop in het personeel bij jullie… Of allemaal extra banen, dat kan ook.

  Like

Reacties zijn gesloten.