Tjonge jonge wat een oren …

Toen ik nog klein was heeft iemand mij wijsgemaakt dat oen altijd blijven groeien. Ik wilde dat best geloven want mijn opa van vaderskant had oren, zo groot als die van Dombo. Trouwens, die van mijn vader waren ook niet klein te noemen. Niemand weet meer wie Rubberen Robbie is maar wij hebben Pa nog heel geplaagd met onderstaande woorden.

Tjonge jonge jonge wat een oren
Tjonge jonge jonge wat zijn ze groot
Daar ken je mee naar Friesland varen
Zonder zeilen op je boot

Volgens mijn moeder ben ik, onder andere op het gebied van oor formaat, erfelijk belast. Telkens wanneer ik als klein meisje naar de kapper ging zei mijn moeder, Die oren wel bedekt houden. Je zou er niet alleen een complex van krijgen, ik had er een complex aan overgehouden.

Het heeft heel lang geduurd voordat ik mijn haar echt kort liet knippen. Met naakse oren zogezegd. Op dit moment heb ik zo’n kapsel. Hoewel, alleen het rechteroor lacht de wereld haarloos toe het linkeroor verstopt zich bedeesd onder een massa haar. Ik kan prima met mijn kapsel en mijn oren leven al lijken ze wel degelijk nog wat te groeien …..

Hoewel? Gisteren had ik een mondkapje op toen ik naar het toilet ging. Na het handen wassen keek ik even in de spiegel en dat dat rechteroor, dankzij het elastiekje van het mondkapje, wel heel prominent aan het wapperen was.

Ik kreeg spontaan medelijden met alle mensen met flaporen en vooral met hen die de oren wat glad hebben laten trekken. Als we die kapjes nog lang moeten dragen, is al het glad trekken voor niets geweest en flapperen de oren weer dat het een lieve lust is.

Fijn weekend allemaal.

11 Comments

  1. Dat zal toch niet? Ik heb van die gladgetrokken oren. Met name door een (volwassen) neef en nicht die het nodig vonden om mij als kind te plagen met het liedje van Rubberen Robbie en mij steevast Jumbo noemden. Nu ik het opschrijf vind ik dat trouwens Ineens echt ongelooflijk. Nooit bij stilgestaan hoe vals dat eigenlijk is. Het zou nooit in mijn hoofd opkomen een kind zo te plagen. Jammer voor hen dat flaporen wel chirurgisch te verhelpen zijn. Een rotkarakter niet.

    Zo. Dat moest ik even kwijt, zeg. 🤣

    Like

  2. Mmm – dat liedje begint meteen in mij te zingen, zodra ik het lees…. En dank je wel maar weer, voor deze oorwurm! 😉 Was het wel Rubberen Robbie, of was het André van Duin? Ofwel: wat zegt het over mij, dat ik nog precies weet wat je bedoelt?

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.