Gewoontedier

Vrijdagavond wandelde ik in het donker langs de Maas. Ik droeg dit keer mijn wandelschoenen. Die geven nu eenmaal nog meer steun dan mijn kekke gele winterschoenen. Voor de zekerheid trok ik de schoenen na de wandeling in de gang uit.

Zaterdagochtend ging ik wederom aan de wandel. Ik pakte mijn wandelschoenen en controleerde of zich wellicht smurrie in het profiel had verstopt. Dat bleek niet het geval te zijn. Voornamelijk omdat er nog nauwelijks profiel onder mijn zolen blijkt te zitten. Ik draaide de schoenen om en zag dat de achterkant van de linkerschoen zwaar beschadigd is. Hoe ik dat nou weer voor elkaar heb gekregen? Beats me.

Tijdens de wandeling dacht ik nog na over de staat van de zolen en ging ik na hoe oud deze schoenen zijn. Helemaal precies weet ik het nog steeds niet, maar het ligt ergens tussen de 6 à 7 jaar realiseerde ik mij. Tja, dan mag het profiel wel sleets zijn.

Bleef alleen die vreemde beschadiging op de hak over. Eenmaal thuis maakte ik de veters los, zette de neus van mijn rechterschoen tegen de hak van de linkerschoen en trok mijn voet uit de schoen. Daarna deed ik met een gesokte linkervoet hetzelfde bij de rechterschoen.

Voor de zekerheid checkte ik de andere schoenen die in de gang staan. Inderdaad. Ik ben een gewoontedier. Alle linkerschoenen hebben een min of meer beschadigde achterkant. De hoogste tijd om deze gewoonte te doorbreken.

12 Comments

 1. Haha! Geweldig hoe zo’n kwartje dan valt! Ik krijg altijd slijtageplekken op mijn schoenen van het auto-rijden. Achterop de hiel. Als ik op chique ga en met de auto moet, trek ik oude schoenen aan en leg mijn pumps op de achterbank. En daar zit ik dan, op het feest. In mijn jurk, haar in de krul, keurig in de make up, panty aan. En een paar bemodderde oude schoenen aan omdat ik vergat mijn pumps van de achterbank te pakken.

  Like

   1. Linker. En de rechter trek ik altijd netjes met mijn handen uit… (want: links sta ik dan op een sok die ik niet vies/nat enz wil hebben) Haha, wat een openbaring!

    Geliked door 1 persoon

 2. Grappig zo’n gewoonte.. ik doe het ook, maar hoe geen idee.
  Mijn dochter wandelt ook elke dag minstens een uur. Ze had in maart nieuwe schoenen gekocht en nu was er al slijtage te zitten. Blijkt ze regelmatig met haar voeten met de binnen-zij-achterkant tegen elkaar aan te komen… ook raar hè.

  Like

  1. Ook raar. Ik zie soms kans, zeker als de schoenen nieuw zijn, de veters van schoen links tijdens het lopen om een haakje van schoen rechts te krijgen… Voor je het weet lig je op je snuit.

   Like

   1. Haha, dat is mij ook eens overkomen ja. Gat in de knie, gat in het vel op de kin… stom ongeluk… (en de hond ontsnapt)

    Like

    1. Ja, dat zijn altijd lelijke valpartijen… En daarna loop ik een week alsof ik ‘poep-in-de-broek’ heb…Benen veel te ver uit elkaar om ervoor te zorgen dat het niet meer gebeurt..

     Geliked door 1 persoon

  1. Volgens mij zei mijn moeder vroegah., toen ik nog jong was en zij mijn schoenen kocht, al tegen mij dat ik mijn schoenen netjes uit moest doen.. 😉

   Like

Reacties zijn gesloten.