Aftellen

Donderdag mag ik naar het ziekenhuis voor de CT-scan. Tijdens zo’n scan is het van belang dat je hartslag zo laag mogelijk is. Daarom moest ik vandaag beginnen met het slikken van betablokkers. Dat spul brengt je hartslag en bloeddruk naar beneden. Nu zijn mijn hartslag en bloeddruk sowieso niet erg hoog, dus een aantal (mogelijke) bijwerkingen zoals duizelig worden wanneer je te snel opstaat, daar ben ik mee bekend. Volgens de bijsluiter begint het spul na een uur of drie tot vier te werken.

Om zeven uur duwde ik de eerste pil naar binnen, iets over tienen ging ik aan de wandel. Ik blijf wel op weg, zei ik tegen collega. Langs de Maas schravelen lijkt mij nu niet handig. Zo gezegd zo gedaan. Een gezapige route, geen hoogteverschillen, vlakke straat. Volkomen anders dan anders. Ik kom er zelfs mensen tegen. De stoep is smal dus ik wijk uit. Voordat ik het fietspad op loop werp ik een blik over mijn schouder om te zien of er wellicht een fietser aankomt. Mijn wereld draait.

Een eindje verderop mag ik de straat oversteken. Ik kijk snel naar links en naar rechts, geef de lantaarnpaal even een hand en een schouder, en toen de wereld stopte met draaien (heel zachtjes maar wel waarneembaar) heb ik de kortste en veiligste route naar huis genomen. Nu is het aftellen geblazen. Vrijdag op z’n vroegst ga ik weer wandelen. Niet alleen Marie is wijzer geworden. Ik ook.

Voor de mensen die denken, stel dat je dat spul altijd moet gaan slikken. Daar maak ik mij (nog) geen zorgen over. Je schijnt er aan te wennen.

16 Comments

  1. Als ik iets moet gaan slikken zal het wel iets anders worden. Verder schijnt het een kwestie van wennen zijn.

   Like

  1. Is vooral voor mensen bij wie hartslag en bloeddruk te hoog is. Zonder dit onderzoek had ik het niet hoeven slikken.Morgen nog een pil, en dan zit het er op.

   Like

 1. Ik slik dat spul dagelijks. Heeft ook het vervelende gevolg dat bvb trappenlopen en sporten lastiger wordt. Mja. Je went er inderdaad aan.
  Maar dat is naast de kwestie. Succes met het aftellen naar de scan. Altijd vervelende dagen, vind ik.

  Like

 2. Dat klinkt best een beetje eng en ook erg lastig, die duizeligheid. Fijn dat het a.s. vrijdag zo ver is. Dan heb je dat tenminste ook weer achter de rug.

  Like

 3. Wow! Heftig! Blijf jij maar veilig op de bank zitten. Ik wil – uit solidariteit – best ook wel op de bank gaan zitten tot vrijdag, hoor. Ik ga liever fanatiek sporten natuurlijk, maar voor jou heb ik dat over! Luf Joe!

  Like

Reacties zijn gesloten.