Wanneer je kind meer weet dan jij..

Spaarzaam typetje of niet, op het moment dat het nodig is, kan ik best geld aan/voor mijzelf uitgeven. Zeker in een maand waarin ik naast mijn salaris ook een extraatje krijg. Eindejaarsuitkering dit jaar. Precies op tijd want mijn Chromebook vertoond steeds meer kuren. Het touchscreen reageert niet meer op mijn aanraking en bij tijd en wijle weigert de muis pertinent om naar de rechterbovenhoek te gaan. De hoogste tijd dus voor een nieuwe schootverwarming.

Lang heb ik gedacht om weer voor een Chromebook te gaan maar nu ik voor het werk een echte laptop heb, merk ik dat dat toch wel voordelen heeft. Nadeel is het keuzeproces. De tijd dat je uit slechts zes apparaten kon kiezen ligt ver achter ons. Ik ging naar de website van een media gigant en begon mijn eisen en wensenpakket in te voeren. Tot mijn stomme verbazing zag ik tussen alle opties een MacBook staan. Ik ben een sucker voor Apple-producten. Ik besloot niet verder te zoeken.

Een paar uur later deelde ik mijn voornemen mede aan Zoon. Hij ging naar dezelfde site, zocht het betreffende MacBook en zei, ‘Wil je dat je nieuwe laptop sneller is dan je Chromebook?’ Aangezien mijn Chromebook niet vooruit te branden is zei ik ja. Daar ging het MacBook. ‘Die is maar net zo snel als je Chromebook en heeft te weinig werkgeheugen.’

In een razend tempo begon hij vragen te stellen en vinkjes te zetten. In datzelfde moordende tempo werden zoekopdrachten aangepast. ‘Dat wil ik ook,’ zei ik, die tussen het zetten van elk vinkje een minuut moet wachten. Hij opende een vergelijkingssite en ik ging verder werken.

Na het eten liep ik weer even bij hem binnen. Kijken wat er uit zijn vergelijking was gekomen. Zei ik al dat de keuze tegenwoordig reuze is. Nee, ik heb nog geen definitieve keuze gemaakt. Wel staan er twee laptops op het verlanglijstje van Zoon. Morgen, wanneer we terug komen uit het ziekenhuis, gaan we (als alles goed gaat) bij de mediagigant lang. Even de laptops in het echt bekijken en mijn vingers over het toetsenbord laten glijden. Misschien wel mijn keuze veranderen. Het zou zo maar kunnen wanneer Zoon en betere deal vindt.

Het is even wennen, zo’n kind wat meer dan jij weet. Maar leuk is het zeker. En zeker €200 goedkoper. Dat heeft-ie toch van zijn moeder. Want hoe mooi en fijn ik een MacBook ook vind, meer voor minder, daar kan ik heel goed mee leven.

14 Comments

 1. MacBooks zijn inderdaad niet snel. Ik werk zelf op een iMac, even duur maar een groter scherm en het werkt heerlijk. Maar je kunt er niet lekker mee op de bank zitten, dat is een nadeel 😉

  Like

  1. Het grootste nadeel van het MacBook wat ik zag is het gebrek aan USB en HDMI aansluiting. Dat zou extra kabels betekenen, en met de kabels is Apple nog duurder dan met hun hardware.

   Geliked door 1 persoon

 2. In het begin is het rete irritant wanneer ze meer en beter weten wat je moet doen of waar je het moet zoeken. Maar wanneer je er aan gewend bent is het toch wel fijn, zo’n kind waar je af en toe eens op terug kunt vallen haha. Ben ook wel benieuwd welke het nu geworden is.

  Like

 3. Leuk dat je hem hebt laten vergelijken. Ik weet zelf heel goed wat ik nodig heb, qua specificaties, was voor mij dus niet zo moeilijk om een fijne laptop te kiezen. Ik heb een HP Pavilion voor mijn verjaardag gekregen. Al in maart zelfs.. echt een heel erg fijne laptop. En hoewel ik er dagelijks echt wel een flink aantal uren gebruik van maak, zal hij toch wel weer een jaar of 5-6 meegaan. Hopelijk kun je ook van Black Friday meeprofiteren!
  En als ik door heb dat mijn kinderen meer weten dan ik, of echt verstand blijken te hebben van dingen waar ik geen kaas van gegeten te hebben ben ik altijd eerst heel verbaasd, zo van… dat mijn kind dat kan of weet… en daarna toch wel trots! 😀

  Geliked door 1 persoon

  1. Hij wil gewoon geen Apple in huis.
   En wanneer ik klaag over korte levensduur zegt hij, jij bent geen normale gebruiker daardoor slijten ze sneller.En dat klopt wel. IK gebruik die dingen (te) vaak.

   Geliked door 1 persoon

   1. Zuinig op zijn, een zoon die geen Apple in huis wil… (een van mansliefs zoons heeft ons inmiddels verslaafd gemaakt. Volgens mij is er geen weg terug 😭)

    Like

    1. Ik ben terug gegaan … Zelfs verder terug dan ik (achteraf bezien) zelf voor mogelijk heb gehouden. Maar die mac daar heb ik wel 5 jaar plezier van gehad.

     Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb zo’n broer, ik zeg wat ik heb, wat ik wil en krijg dan een mail met opties waar ik degene van kies waar nog net geen pijl bij staat. Ik begin er niet eens meer aan.

  Like

  1. Het waren 60 hele genoeglijke minuten na het eten…. Dan zeg ik, ‘doe mij die rosé gouden maar’ en dan zegt hij, ‘niet doen, dat is brons, daarmee haal je nooit de eerste plaats.. maar herkenbaar is het wel… ‘

   Like

Reacties zijn gesloten.