Blij met een dagje vrij

Hoewel mij gevraagd was om op tijd te komen, niet te laat maar zeker niet te vroeg, was ik dat laatste wel. Toch mocht ik meteen doorlopen naar de wachtruimte bij de CT-scan, en lag ik een kwartier voor het afgesproken tijdstip al op het bedje waar de CT-scan een beetje omheen draait.

Ik werd voorzien van plakkers. Links werd een infuus geprikt, rechts de bloeddruk gemeten wat resulteerde in een harde piep. ‘Heb je normaal al een lage hartslag?’ vroeg de analist. Euh, best wel. ‘Wat is-ie nu?’ vroeg ik. ‘Negenenveertig,’ was het antwoord. ‘Vandaar die alarmbel.’

Ik kreeg uitleg. Over adem inhouden en het effect van de contrastvloeistof. ‘Je krijgt het warm en daarna het gevoel dat je in je broek plast.’ Ik ben een zeikerd dus kon alleen maar duimen dat ik niet per ongeluk het gevoel in waarheid om zou zetten.

Sneller dan gedacht op basis van de thuis gestuurde informatie zat het onderzoek erop. Na van alle opgeplakte en ingeprikte onderdelen te zijn verlost ging ik zitten en sprong van het bed. ‘He, ik moest dat bed nog laten zakken,’ riep de analist. ‘Dat zit bij de prijs inbegrepen.’ Lachend zei ik, ‘Ik vraag wel een refund van 2 euro aan.’

Aansluitend gingen Zoon en ik nog even bij mijn voormalig collega’s langs. Een kwartiertje of zo. Daarna wandelde we naar de auto. Ineens hakte het effect van de contrastvloeistof erin en wist ik waarom ik niet zelf naar huis mocht rijden.

Nu hang ik op de bank en ben ik blij dat ik vandaag vrij ben. Over anderhalve week krijg ik alle uitslagen. Tot die tijd draait de wereld gewoon door. Daarna trouwens ook. Dat is de aard van onze planeet.

12 Comments

 1. Zo! Dat heb je in elk geval achter de rug. Sterkte met wachten op de uitslag. Dat is meestal het lastigste. Koffie? 😉

  Like

 2. Wel behoorlijk laag die hartslag. Tegenwoordig is hij wat hoger, rond de 70 of zo, maar ik heb jaren gehad dat ik rond de 60 zat. Zou het met de leeftijd te maken hebben? 🤣
  Mooi dat zoon mee ging en fijn dat je zo snel weer klaar was. Spannend nu, wachten op de uitslag? Of valt het wel mee?

  Like

 3. 49???!!! Oeps… dat is wel erg traag ja. Geniet van je hangdag vandaag, en hopelijk komt er iets uit al deze testen waar je mee verder kunt.

  Geliked door 1 persoon

  1. De betablokkers hebben hun werk gedaan. Geen wonder dat ik mij niet echt lekker voelde sinds ik dat spul slikte. Gelukkig maar drie dagen. Morgen ben ik mijzelf weer.

   Like

   1. Ik had me al af zitten vragen of jij nu bètablokkers gebruikte… gemeen spul is dat. Ik ben door die pillen ooit eens op de spoedeisende hulp beland met een hartslag van 39 ofzo… toen snapte ik ook waarom ik niet meer vooruit te branden was. Heeft me jaren gekost om van dit ‘gebrek aan conditie’-gevoel af te komen. Sterkte met jezelf weer worden dus!

    Like

    1. Ik hoef dat spul gelukkig maar drie dagen te slikken ten behoeve van het onderzoek. Vandaag dus. Dus nu mag ik mijzelf weer worden.

     Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.