Precies op tijd of toch te laat?

Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk heb ik vandaag toch op de bestelknop gedrukt en wordt er, eind volgende week, een nieuwe laptop bezorgd.

Woensdagavond was het lijstje teruggebracht naar twee laptops. Het effect van de contrastvloeistof op mijn hoofd maakte dat wij donderdag die dingen niet in het echt zijn gaan bekijken. Ik zou mijn keuze puur op basis van het eisen- wensenpakket en de referenties baseren.

De laptops waartussen het ging zijn een HP en een Acer. Beide zonder referenties. Werkgeheugen, opslag en processor zijn gelijk. Beide hebben een touchscreen. De Acer heeft de beste accu, de HP is bijna een kilo lichter. Ik kon niet kiezen maar gevoelsmatig ging mijn voorkeur uit naar de Acer. Ik heb nu eenmaal slechte HP ervaringen uit het verleden. En toch was die Acer het ook niet.

Ik bleef zoekfilters verwijderen en criteria in een andere volgorde invoeren in een poging op andere selectie uit te komen. Het idee te krijgen dat er iets te kiezen valt.

Vanmorgen werd mij wederom duidelijk dat mijn Chromebook hard achteruit holt. Opstarten gaat nog steeds redelijk vlot, maar connectie maken met het internet wordt steeds problematischer en de hele verbinding is trager dan traag. De woorden verschijnen met vertraging op het scherm en dankzij een steeds vaker haperend toetsenbord en mijn onvermogen om blind te typen, is dat rete-irritant.

Ik voerde nogmaals mijn zoekcriteria in. Zag weer dezelfde twee laptops. Bekeek twee verschillende MacBooks. Zuchtte eens diep over het gebrek aan USB aansluitingen want anders wist ik het wel. Toen drong het tot mij door dat touchscreen een wens was, geen eis. Dat ik al maanden zonder touchscreen werk, het soms mis, maar blij ben met een vingerafdrukloos scherm.

Toen was een keuze zo gemaakt. Bestellen (van een Acer Aspire 5 zonder touchscreen) een fluitje van een cent. Al dat getwijfel van mij kent slechts één nadeel. Nou ja, eigenlijk twee. Werden woensdag bestellingen nog binnen 24 uur verzonden, nu gaan er 5 dagen overheen. En met een Chromebook wat elke seconde slechter gaat functioneren, kan het zomaar gebeuren dat ik even zonder laptop zit. Mocht er de komende dagen geen blog verschijnen, dan weet je waardoor dat komt.

16 Comments

 1. Oh nee, ik hoop niet dat je zonder laptop komt te zitten Ik duim dat Chroom het nog even volhoudt.
  Ik moest spieken wel merk ik ook alweer heb (-: Voorheen Acers maar nu een HP. Bevalt prima. Ik heb weinig eisen…
  Lieve groet.

  Geliked door 1 persoon

 2. Fijn dat je eruit bent. Hopelijk houdt je Chromebook het nog even vol.
  Ik heb ook geen touchscreen, nooit gehad bij een laptop natuurlijk maar vond het ook geen must. Geniet ervan en ik hoop dat hij langer meegaat dan de Chromebook, want die is toch nog niet zo heel oud?

  Like

  1. Het Chromebook is drie jaar oud en waarschijnlijk 3 x zoveel gebruikt als de gemiddelde laptop. Zeker de anderhalf jaar dat ik thuis ben geweest heeft dat ding een uur of 15 per dag aan gestaan.

   Geliked door 1 persoon

 3. Een laptop met een touchscreen? Ik wist niet dat het bestond, en het zou dus ook niet in mijn filters hebben gezeten… mooi dat je eruit bent! Ik ga Acer (weer) onthouden. Ooit gehad, en nooit ontevreden over geweest eigenlijk…

  Geliked door 1 persoon

 4. Lekker een nieuwe laptop! Net als een nieuwe agenda, dan denk je ook ‘Nu houd ik ‘m netjes’. Lukt nooit.

  Geliked door 1 persoon

 5. Het toetsenbord van mijn vrouw haar chromebook haperde ook, ze heeft toen die van mij overgenomen…die doet het een stuk beter 🙂
  Veel blogplezier alvast met je nieuwe laptop.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.