Afwijking

Ik heb een hekel aan het schoon krabben van bevroren autoruiten. Is dat een afwijking? zie ik een aantal van jullie denken. Neen, beslist niet. Volgens mij is er zo goed als niemand die het schoonmaken van bevroren autoruiten leuk vindt. Dat is pas een afwijking.

Nee, mijn afwijking is dat ik er alles aan doe om geen ruiten schoon te hoeven krabben. Niet in de zin dat ik er ‘s-avonds aan denk om een antivries mat over de voorruit te leggen. Of dat ik chemische troep in huis haal waardoor het ijs als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Neen. Mijn manier van ontwijken van het schoon krabben van autoruiten is…. de auto laten staan. Dat ik in de zomer van Best naar Eindhoven en vv fietsen om te gaan werken, soit. Ik deed dat dus ook bij temperaturen lager dan 4 graden Celsius. Sevenum Eindhoven was net te ver om te fietsen, dus parkeerde ik mijn fiets in de vrieskoude bij het station van Sevenum, en wandelde in Eindhoven naar mijn werk.

Pas toen ik in Venlo en later Venray ging werken kwam de klad in die gewoonte. Tot gisteren.

Op maandag doe ik (bijna) altijd de weekboodschappen en stap daarvoor in de auto. Deze week niet. Hoewel het laagje ijs dusdanig zacht was dat je er meteen doorheen zou zakken als het op een sloot lag, liet ik het mooi zitten. Ik pakte een boodschappentas, wandelde naar de kleine grootgrutter hier op de hoek, deed voor een paar dagen boodschappen, en wandelde weer naar huis.

By the way. De reden dat ik zo’n hekel heb aan autoruiten schoon krabben is dat het zo’n koud werkje is. Om die kou te vermijden, trotseer ik voor langere tijd diezelfde kou door te fietsen of te wandelen. Als dat geen afwijking is, weet ik het ook niet meer. Het is trouwens wel een afwijking die goed is voor het milieu.

17 Comments

 1. Ik verdiende er 1 winter toch een leuke cent aan. Ik ben meestal degene die even los gaat. Als het gewoon vriest en droog is dan is fietsen ook veel gezonder dan een auto of bus.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mijn collega heeft een mán die haar ruiten krabt. Maar ja, om daar nou een man voor te nemen? Voor die paar keer dat het vriest?

  Like

 3. De mijne staat in de garage, maar daar gaat over een aantal maanden verandering in komen..ik word er niet vrolijk van als ik eraan denk. Jaren reed ik met de fiets naar mijn werk, nu blijkt het een opdracht te zijn….

  Like

 4. Totaal geen afwijking! Zelf laat ik al een 0,4 eeuw m’n auto’s om die reden in de showrooms staan. Af en toe met zo’n ding naar een tankstation lijkt me ook al nix. Het halen van een rijbewijs vond ik al tijd- en geldverspilling. Is er dus ook niet van gekomen. Boodschappen combineer ik met een van m’n dagelijkse wandelingetjes.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik heb nog niet hoeven krabben en is ook geen hobby van mij. Hoorde op de radio maandag dat een plastic zak gevuld met warm water ook goed zou helpen. Misschien eens uitproberen.

  Like

 6. Ik heb een carport. Ge-nie-ten. Ik vind het stiekem erg leuk om te kijken naar krabbende mensen. Ik ben echt een slecht mens, ik weet het.

  Like

  1. Zit hier een beetje boos met mijn armen te zwaaien en te bedenken hoe ik een carport kan regelen…

   Like

 7. Dat is nog gezond ook, dat je de auto nog liever laat staan dan dat je moet krabben : )

  Ik heb er trouwens ook een hekel aan, en leg er ’s avonds dan zo’n zilveren deken op.

  Like

Reacties zijn gesloten.