Nieuw speeltje

Ooit was het heel belangrijk om een nieuwe laptop of mobiel na aanschaf meteen in handen te hebben, zodat ik geen seconde hoeven te verliezen van de pret die een nieuw speeltje geeft. Ondertussen ben ik iets ouder en wijzer, en hoeft dat allemaal niet meer zo nodig. Ik bestel online, en wacht rustig tot het item bezorgd wordt.

Alleen bestel ik normaal gesproken geen nieuwe elektronica rondom black friday, cyber monday of sinterklaasavond. Dit keer dus wel, en ik zag tijdens het zoeken naar de meest geschikte laptop de levertijden oplopen van 3 naar 5 dagen. Afhalen in de winkel was al lang geen optie meer.

Ik ging over tot bestellen. In de bestelbevestiging werd geen verwachte leverdatum genoemd. Ik moest het doen met de melding dat ik bericht zou krijgen wanneer mijn bestelling verstuurd werd. Tegen beter weten in checkte ik driemaal daags mijn mail, maar niks noppes nadah. Donder aan het begin van de avond zocht ik mijn laptop nogmaals op en zag dat de levertijd al was opgelopen naar 7 dagen.

Later die avond kwam het verlossende mailtje van de media gigant, gevolgd door een melding van PostNL dat mijn pakket vrijdag tussen 18:30 en 21:00 uur geleverd zou worden. Ik besloot ter plekke de installatie van het ding door te schuiven naar zaterdag. Iets met rust in de kont.

Vrijdag rond half twee ging de bel. Een voor mij onbekende pakketbezorger schoof een doos van de media gigant de gang in. Half twee ja! Onder werktijd. Ik was sterk. Ik liet de doos dicht. Ging niet even kijken. Ik ken mijzelf. Zaterdag, zei ik streng tegen mijzelf.

Om vijf uur zat de werkdag erop. Om één minuut over vijf was de eerste doos open, om twee minuten over vijf de doos met laptop en kon het in gebruik nemen beginnen. Ongeveer tien minuten later hadden de laptop en ik voor het eerst ruzie. Voor het eerst ja. Er zouden er nog een paar volgen. Maar nu is Chrome de standaard browser (scheelt gegraaf naar wachtwoorden), zijn gmail en agenda gekoppeld aan de standaard apps voor mail en agenda, heb ik de gratis onedrive geactiveerd, net als de online versie van OneNote, en het eerste blog getypt.

13 Comments

  1. Ik heb mijn momenten… Ik kan het tegenwoordig al voor mijzelf verantwoorden om onder werktijd de was in te zetten, maar een laptop uitpakken en installeren… Dat moet echt in eigen tijd gebeuren.

   Geliked door 1 persoon

 1. Fijn dat het allemaal gelukt is! Ik heb ook een tijdje Edge als browser gehad, maar toch teruggezet naar Chrome. Ik wens je heel veel plezier met je nieuwe speeltje…

  Like

 2. Knap hoor, gewacht tot na werktijd. Blijft toch een soort kadootje uitpakken he. Grappig, op het plaatje lijkt hij sprekend op de mijne, ook een black friday voordeeltje, van een jaartje geleden alweer.
  Maar de jouwe is geen chromebook begrijp ik uit je tekst. Veel plezier ermee, en sterkte met Microsof, dat is allemaal wel ietsje trager, maar dan heb je tijd om koffie te pakken 😉

  Like

  1. De foto is een oudje waarop zowel het chromebook als mijn werklaptop te zien zijn.
   Nu microsoft en ik ga voor de full experience, denk ik nu. Sluit beter aan bij mijn werkleven. Merk dat het ‘s-avonds en ‘s-morgens toch even schakelen is, die andere basis.

   Geliked door 1 persoon

  1. Geweldige autocorrect! Ik zei ‘Whoop Whoop!’
   En nu heb ik zin in een Whopper. 🙁

   Like

Reacties zijn gesloten.