Modder gooien

Hoewel de Hersenstichting liever heeft dat ik elke dag een andere route wandel, kies ik er zelf voor met enige regelmaat hetzelfde rondje te lopen. Ik ken de weg, de tijd die het mij kost om het pad te bewandelen en ik hoef slechts tweemaal op te letten of er geen verkeer aankomt.

Het pad leidt mij grotendeels over onverharde paden. Gedachteloos wandelen is er in de tijd van regelmatige regenval niet bij. Mijn weg is modderig en glad. Bij thuiskomst maak ik op de bovenste trede van het trappenhuis mijn schoenen los, en laat deze in de hal achter. Ik zit namelijk niet te wachten op een modderspoor door mijn huis. Ja, daar is over nagedacht.

De afgelopen drie dagen heb ik andere routes gelopen dus ik vond vanmorgen dat het de hoogste tijd was om weer eens langs de Maas te wandelen. Ik pakte mijn schoenen uit de gang, ging op de stoel het verst bij de voordeur vandaan zitten, trok mijn schoenen aan en wandelde naar de voordeur waarbij ik een spoor van opgedroogde Maasklei achter liet.

Zucht. Soms vraag ik mij af waar mij hersenen zitten. šŸ˜‰

16 Comments

 1. Lol! Die ommetjes doen je echt goed, geloof ik. Ik vind het kaartje van je route na afloop zo leuk. Ik probeer nu een p**m*l te lopen maar dat valt nog best tegen. Was een idee van mijn dochter overigens. Geen idee van wie ze die dirty mind heeft. Kuch.

  Geliked door 1 persoon

  1. Maar dan moet ik op mijn sokken de trap af, en 5 meter over de (soms best wel natte) stoep wandelen…
   Of weer klompen of crocs kopen zodat ik iets aan heb voor die korte stukjes.

   Like

 2. Hier wandel ik met Rosa door het losloopgebied. Alle paden zijn modderig of van gras. Bij thuiskomst zet ik de tuinslang om de klei van m’n laarzen te krijgen. De Hersenstichting kan me veel vertellen maar niet waarom er geen medicijnen zijn voor mensen die geen REM-slaap hebben.

  Like

 3. Al beter dan dat je in een koeienvlaai trapte (moest ik aan denken door de foto).
  Waarom wil de Hersenstichting dat je elke dag een andere route neemt?

  Like

  1. Weetje #9
   Neem eens een andere route tijdens Ommetje. Het is belangrijk om af en toe het automatisme te doorbreken. Door nieuwe dinge te doen, maak je nieuwe verbindingen aan in je hersenen.

   Geliked door 1 persoon

   1. Dankjewel, dat is duidelijk. Ik moet zeggen, ik maak graag nieuwe ommetjes. Ik vind veel van hetzelfde snel vervelen.

    Like

     1. Wij wonen vlakbij de Schelde… heel mooi maar ik had het er toch ook een tijd mee gehad. Nu vind ik het weer mooi. Water is inderdaad altijd anders.

      Geliked door 1 persoon

 4. Ach, droge modder – dat bestaat toch helemaal niet? – is bĆ©st lekker in bad, ofzo? In het kader van #Wemoetenerwatvanmaken?

  Like

Reacties zijn gesloten.