Goed advies

Maandag is mijn poetsdag. Twee weken op rij poets ik met de Franse slag maar de derde week maak ik er een soort voorjaarsschoonmaak van. Met name de badkamer zet ik dan helemaal op z’n kop. Al het glimmend spul wordt (extra) ontkalkt, het rooster wordt aan twee kanten gepoetst en het putje wordt ontdaan van zeep en andere resten. Aansluitend haal ik een dweil over het plafond, de muren en de vloer.

Deze week is het zo’n derde week. Zoon heeft vroege dienst wat betekent dat ik qua schoonmaaklawaai met niemand rekening hoef te houden. Zoals altijd wanneer ik de badkamer goed poets, denk ik aan Nicole, aka INNIC ontwerper van ruimte. Zonder haar had de badkamer er heel anders uitgezien.

Zonder haar was ik voor een putje gegaan, in plaats van voor een gootje. Geloof me: gootjes zijn veel beter schoon te houden dan putjes.

Zonder haar had die prachtige tegel niet alleen tegen de achterwand gezeten, maar in het hele inloop-douche gedeelte. Een in het oog springende wand is mooi; een in het oog springende douche way too much.

Zonder haar was de vloer niet beige maar gebroken wit geworden, met alle lichtweerkaatsingsproblemen van dien.

En wanneer ik een natte doek over de kopse kant van het halve muurtje haal, en dan klaar ben met tegels poetsen, dank ik haar op mijn enigszins vochtige knieën dat ik ook qua muurbedekking naar haar geluisterd heb en voor behang ben gegaan, in plaats van de hele badkamer te (laten) betegelen. Ten eerste oogt het warmer, en ten tweede scheelt het 2/3 poetswerk.

Inderdaad. Nicole gaat niet alleen voor (heel) mooi; zij heeft ook een heerlijk praktische instelling. Een instelling die maakt dat ik nog steeds blij ben met haar goed advies en mijn prachtige badkamer. Bij deze, dank je wel Nicole!

17 Comments

 1. Wij hebben ook behang op onze badkamer sinds de verbouwing (2011) en dat is niet eens vinyl. Ben er nog altijd blij mee! Voorheen hadden we ook tegels tot aan het plafond, net een slagerij haha

  Like

 2. Ik vind m prachtig, je badkamer! En zie Ik daar een bad? Jaloers! Dat wil ik ook….

  Like

  1. Nee, geen bad. Inloopdouche met zitmuurtje ..
   Ik had een bad, maar dat gebruikte ik zelden als bad, alleen als douchbak, en het opstapje werd te hoog.

   Like

  1. Hier geen raam te bekennen. Ja, dat van mijn slaapkamer dus ik laat vaak beide deuren openstaan zodat er toch frisse lucht in de badkamer komt.

   Like

  1. Er staat een link naar haar website .. (en onderhoudsvrij is een groot woord, maar het is wel een stuk minder poetsen als ooit toen er van die grote glimmende tegels op de muur zaten.

   Like

 3. Een dweil over het plafond? Oei, dat doe ik nooit. Maar het is wel fijn om een praktische badkamer te hebben. Dat heeft ze goed gedaan!

  Like

  1. Ik heb kunststof schroten en een plafond wat graag wil ‘verspochten’. Nu kan ik lekker de schimmel voorblijven, al werkt het feit dat de afzuiging doorgetrokken is tot in de doucheruimte ook mee aan het schoon blijven van mijn plafond.

   Like

Reacties zijn gesloten.