Oh! Oh! Ho! Ho! Ohwww!

Oh! oh! oh! wat had ik aan het begin van de lockdown een lol om al die medeburgers die ineens met de handen in het haar zaten toen de kappers hun schaar in het vet moesten opbergen. Inderdaad, lol, want waar kan een mens zich toch druk over maken. Nu heb ik natuurlijk makkelijk praten en lachen, want mijn semi-bob met scheve pony (niet de schuld van de kapster btw) ziet toch niet zo vaak de kapper.

Omdat ik ben wie ik ben begon die semi-bob met scheve pony mij te irriteren. Iets met droogtijden van meer dan een werkdag. Na de heropening van de kappers wachtte ik nog een paar weken, maar uiteindelijk eindigde ik bij de kapster in de stoel. Ging ik, gezien de situatie waarin wij nog steeds verkeerden, voor gewoon een flink stuk korter?

Natuurlijk niet. Ik ging voor een a-symmetrische coupte!

Met andere woorden, ongeveer net zoveel onderhoud als een kort kapsel. Vorige week kwam ik tot de conclusie dat het de hoogste tijd werd om mijn coupe bij te laten werken in de vorm van weer een stukje minder. Ik besloot te wachten tot na de kerst.

Ho! Ho! Ho! Gooide Mark en het RIVM even roet in het eten zeg!

ik heb geen hekel aan de kapster, dat is een tof mens, maar wel aan haar beroep. Waarom weet ik eigenlijk niet. Wat ik wel weet is dat wanneer ik naar de kapper wil, ik ook echt moet omdat mijn haar niet meer doet wat ik wil. Inderdaad. Mijn haar zit niet meer. Het ligt waar het niet liggen moet en het springt waar het maar beter niet kan springen. En toen ging ik donderdag ook nog met vochtig haar naar bed…

Ohwwwww! Binnen één nacht van zo zo zo zo zo naar hier kan je je niet mee in het openbaar vertonen.

Gelukkig had ik vrijdag geen afspraken. Dat scheelt. Aan het eind van de dag had ik er drie video gesprekken op zitten. Telkens dacht ik niet je camera aanzetten maar dan stond de camera al aan. Owwww!!!!

Er zit maar één ding op. Tot aan het einde van de lockdown een kerstmuts dragen. Niet alleen in het openbaar maar ook thuis. Maar ja, ik heb geen kerstmuts in bezit en alle winkels waar je die mutsen kunt krijgen zijn gesloten, want niet essentieel.

Nou meneer Rutte, dan heb je mijn coupe nog niet gezien. Een kerstmuts is wel degelijk essentieel!!

Maar goed. Bij deze bied ik mijn excuses aan voor alle mensen met kort haar. Ik voel jullie pijn!

14 Comments

 1. Een kast vol kerstmutsen hier. Ik wil je er met alle liefde een sturen maar dat gaan we niet meer redden voor Kerst.Hem ze zelf niet nodig. Ik had een vooruitziende blik en hoef pas over een half jaar naar de kapper. Plak een sticker op je camera en roep vertwijfeld ‘Zien jullie mij? Mijn camera doet raar’

  Like

  1. Oeps… Het schuifje zat er voor.
   Ik heb besloten dat de collega’s mijn mislukte weerborstel in al haar glorie mogen zien. Ik zeg gewoon dat ik net een stukje tegen de wind in heb gewandeld.

   Like

 2. Voor de kapper sloot vond ik het nog net te vroeg voor een nieuwe knipbeurt. Maar ik bedacht toen de kapper nét (een uur ofzo) dicht was dat ik natuurlijk wél direct een afspraak had moeten maken voor 19 januari – want tegen die tijd – nu eigenlijk al – zie ik natuurlijk níets meer door mijn lange pony.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hier een kort kapsel en al met regelmaat een coronaexemplaar gehad. Tja …
  Mijn pony knip ik zelf regelmatig bij, de weerborstel achterop en andere sprieten die ik beu ben laat ik de jongste wegknippen. En dan gaat het. Net …

  Like

  1. Scheve pony en een ongelukkige weerborstel herken ik wel. Sprieten wegknippen doe ik zelf. Niet altijd met het gewenste effect.

   Like

 4. ik maakte in het voorjaar van sjaals een haarband, zo konden die ook nog eens een dienst bewijzen; binnenkort haal ik de warmere versies uit de lade en ga ik zo het nieuwe jaar in.

  Like

  1. Ik vermoed dat ik ook zoiets ga doen. Ik volg Indiaaninjekast op Instagram en zij doet onder meer fantastische dingen met sjaals (en 100.000 andere dingen die ook best als sjaal gebruikt kunnen worden.).

   Dat links veel langer is dan rechts (mijn haar dus) maakt het alleen wat lastiger. Maar gaat goed komen.

   Like

 5. Ho..ho..ho….naar die c duizend kun je lang zoeken……allemaal overgenomen……och een beetje gel en dan punken…..ho..ho..ho…

  Like

  1. Ik moest even zoeken waar die winkel hier ergens zit en toen wist ik genoeg. Het mag dan een essentiële winkel zijn, het feit dat ik niet weet waar de winkel ligt maakt dat het voor mij een niet essentiële winkel is.

   Ik ga eens bij mijn vriendin op de site kijken. Buiten mondkapjes verkopen ze vaak ook mutsen en zo.

   En meestal duurt zo’n prutperiode maar een paar weken. De extra mm’s maken en wereld van verschil.

   Like

Reacties zijn gesloten.