Toet&Co: Kern van waarheid

Duh elf on duh shelf bleek geen lang leven beschoren. Terwijl zijn vriendjes met hun rug naar de kamer langzaam tot tien telde, en al snel de zeven kwijt waren, dook Toet de laptoptas in. Tegen de tijd dat de kleintjes via een omweg bij tien waren aangekomen, had Toet al genoeg van zijn verstopplekje en deed er alles aan om gevonden te worden. ‘Nu mag ik,’ jubelde Rozi maar ik schudde mijn hoofd. ‘The elf on a shelf verplaatst zich ‘s-nachts door het huis, en zelfs wanneer hij gevonden is, verplaatst hij zich pas de volgende nacht. Dus Toet, terug in de tas in, en Rozi mag zich pas verstoppen wanneer de andere twee slapen.’

‘Stom spel,’ mompelde Toet en zo ging Elf on duh shelf naadloos over in verstoppertje spelen. Niet lang, want toen speelde de heren tikkertje en net toen ik in wilde grijpen nestelde Moeltje zich in de stoel met schapenvacht om een dutje te doen, trok Toet de deur van de koelkast open op zoek naar een stukje kaas, en begon Rozi een conversatie met, naar ik dacht een denkbeeldig vriendje, maar het bleek een kleine huisspin te zijn.

Ik mompelde iets over spanningsboog en ging weer aan het werk. Moeltje bleek toch wakker, en had mijn gehoord. ‘Wai hef no bow,’ zei hij. Ik keek hem verbaasd aan. ‘Wai hef wel bows gehad, but wai hef nouw un lichie opgestoken end wai weten nouw det playing cowboy enduh indian is un-eti-kool.’ Toet neemt nog een hapje kaas en bromt, ‘Ook als je geen cowboy en indiaantje speelt is kool oneetbaar. We hebben nog even naar Robin Hoed gekeken, om te zien of dat wat was, maar nee!’

Ik denk even na. ‘Doet Robin Hood niet mee aan een boogschietwedstrijd?’ vraag ik, enigszins verbaasd. Het antwoord is een vernietigende blik van zowel Toet als Rozifantje. Moeltje blijkt klaarwakker. ‘Toet end my Elifriend, zai zien er ridiculus uit in mama-joos. Hun bellies sain toooo big.’ Er verschijnt een brede lach op zijn snuitje. ‘Ai on duh other hand looked fabulous, splendid, blended in reaaaaaalllllly nice.’ Lachend draait het beertje zich om. Langzaam gaat zijn gelach over in gesnurk. Uit mijn ooghoek zie ik hoe Toet de rest van de plak afgekloven kaas terug in de koelkast legt.

Ik vermoed dat er een kern van waarheid in de opmerking van Moeltje zit. šŸ˜‰

Toet, Rozifantje en Moeltje, aka de Boysz, zijn drie magische knuffels die mijn leven mooier maar op zijn tijd ook zwaarder maken. Toet is van oorsprong een CliniClown muis, Rozifantje iss een creatie van Appelig en daarmeeĀ one of a kind, en Moeltje is in 1998 in de rugzak van Zoon mee naar Nederland gekomen, en woont hier dus min of meer illegaal.

2 Comments

Reacties zijn gesloten.