Gaat het eindelijk goed…

Ik heb dus al een aantal jaar gefok met Y@rden over de jaarpremie van Zoon en mij. December 2017 vergat Y@rden de rekening te sturen. Door een opmerking van mijn moeder tijdens het kerstdiner kwam ik daar achter. Eenmaal thuis kroop ik in de pen, deed mijn verhaal en kreeg en betaalde de rekening in januari 2018.

In december 2018 ontving ik wederom geen factuur. Dat drong pas tijdens het schrijven van een blog ter ere van de eerste sterfdag van Mams, in februari 2019, tot mij door. Ik belde Y@rden en na mijn verhaal te hebben gedaan volgde er een kort onderzoek. Omdat ik in 2018 betaald had voor 2018 dacht het systeem dat ik al voor 2019 had betaald. Alles stond nu goed, en ik hoefde voor 2019 niets te betalen. Met de complimenten van.

December 2019 ontving ik wederom geen factuur. Ik maakte een account aan voor mijn Yarden maar ook daar kon ik niets vinden. Tijd om contact op te nemen met Yarden. Dit keer via de chat. Het resultaat: er verscheen een factuur voor de jaarpremie van Zoon. Die ik braaf betaalde. Drie dagen later stond er weer een factuur voor de jaarpremie van Zoon. Ik zwengelde de chat weer aan met de melding dat ik voor Zoon twee facturen jaarpremie 2020 had ontvangen.

De persoon aan de andere kant van het toetsenbord was een stuk minder vriendelijk dan de dame die ik ooit aan de lijn had. De rekening die ik betaald had was de jaarpremie 2019. die ik verzuimd had te betalen. Foei foei foei. De tweede factuur betrof de jaarpremie 2020. Ondanks de gruwelijk neerbuigende toon, controleerde ik de facturen, zag dat de persoon aan de andere kant van het toetsenbord gelijk had, en betaalde de tweede factuur ook.

Na een week wachten waren de facturen voor mijn jaarpremies nog niet verschenen. Ik bekeek mijn polis en daar stond dat deze premievrij was. Ik twijfelde en zwengelde nogmaals een chat aan. Y@rden werd overgenomen door D3la en ik had er geen zin in om na 57 jaar betalen uit de verzekering gegooid te worden. Natuurlijk trof ik weer dat chagrijn. Ik deed mijn verhaal, wees hem op het premievrij zijn van mijn polis, en vroeg of dat klopte. Nee. En u heeft al twee jaar geen premie betaald. Ik wees hem op de inhoud van mijn polis. Dat staat daar fout en u heeft al twee jaar geen premie betaald.

Ik werd boos (zacht uitgedrukt) en schreef dat het ^((*%&^&(*&%$% bijna onmogelijk was om in dat k*t-systeem van hen in te loggen, en dat de fout met mijn polis toch echt aan hun kant gemaakt was. Het antwoord bleek voorspelbaar. U heeft tegen de regels in al twee jaar geen premie betaald. Ik schreef dat dit al het derde jaar op rij was dat zij hun f&^&^&*cking systeem niet op orde hadden en dat ik het op prijs zou stellen dat een en ander aangepast zou worden en dat ik de jaarpremies 2019 en 2020 zou betalen zodra ik de facturen had. Ik sloot de chat en beoordeelde het gesprek met een -10 . De facturen stonden een uur later in de mail.

Begin deze maand kocht ik een nieuwe laptop. Een windows exemplaar. Ik maakte een microsoft account aan, met een nieuw mailadres. Dat ik doorgaf bij Y@rden. Drie keer per week controleerde ik MijnY@rden om te zien of de facturen er al stonden. Helaas, pindakaas. Tot vanmorgen. Ik zag een verandering in het overzicht facturen. Ik downloaden beide facturen en betaalde de eerste. Ik opende de tweede factuur en zag hetzelfde bedrag staan. Ik controleerde de factuur die ik zojuist betaald had. Dat was de jaarpremie 2020.

Ik opende de mail en stuurde een berichtje naar de afdeling klantenservice want no way dat ik nog een keer met dat chagrijn ga chatten. Ik schreef dat ik per ongeluk voor de tweede keer de jaarpremie 2020 had betaald, noemde het factuurnummer en vroeg wanneer ik de jaarpremie voor 2021 kon verwachten. Na het verzenden van die mail zag ik dat ik een paar mail op mijn gmail account had ontvangen. Eentje bleek van Y@rden te zijn. Met de factuur jaarpremie 2021 voor Zoon en mij.

Zucht. Wanneer je je email adres bij Y@rden wijzigt, en je vinkt niet aan dat je de nieuwsbrief wilt ontvangen, verandert het systeem je mailadres niet. In mijn outlookmail was ondertussen de ontvangstbevestiging van mijn eerste mail binnengekomen. Ik betaalde de factuur en reageerde via een antwoord op de ontvangstbevestiging dat het tweede deel van mijn mail zich had opgelost. Dat ik de factuur heb ontvangen, en de premie betaald.

Gaat het aan hun kant eindelijk goed, maak ik zelf een fout. Benieuwd wanneer ik de jaarpremie 2020 teruggestort krijg.

13 Comments

 1. Oh, man! Wat een ellende! Ik kan daar zó slecht tegen, hè? Vooral aan van die onvriendelijke types heb ik een hekel. Als je het niet op kunt brengen om vriendelijk te zijn moet je niet bij een klantenservice gaan werken. Ga dan lekker bij Dr. Oetker werken en olijven op pizza’s leggen. Dan heb je geen last van klanten.

  Like

  1. De dames waar ik nu mee te maken hebben gehad zijn vriendelijker en slimmer. Het teveel betaalde bedrag wordt terug geboekt. Wel benieuwd of het dit jaar nog gaat lukken….

   Like

 2. Een drama dit soort bedrijven. Na alle ellende die ik voorheen met UPC heb gehad durf ik nergens meer mijn gegevens te wijzigen 🙈.
  Hopelijk komt het nu goed met alle premies. Kun je nu ook een overzicht downloaden waarin duidelijk te zien is waar recht op is? Want dat is bij sommige verzekeraars ook niet altijd even helder.

  Like

 3. Ergerlijk, dit! Wat een zootje…. ik ben ook (vanaf mijn geboorte) bij wat nu Yarden heet verzekerd, ben al flink wat jaren premievrij, maar ja: toen ging ik emigreren. Heb ik dus mijn halve leven premie betaald voor niks – vermoed ik, want ik ben een beetje bang in toestanden zoals jij beschrijft terecht te komen als ik hierover vragen ga stellen via de chat…. (maar ik moet dit wel een keer uitzoeken van mezelf, vind ik….)

  Like

  1. Ik heb dit keer een mailtje gestuurd naar de klantenservice en ene Kim heeft al terug gereageerd dat als ik de jaarpremie voor Zoon nog even overmaak, dat het dan voor 2021 geregeld is. Waarop ik heb gereageerd dat ik de jaarpremie voor ons beide voor 2021 ook al overgemaakt heb.
   De hele sfeer was positiever en behulpzamer dan die knurft van vorig jaar.

   Geliked door 1 persoon

    1. Oeps.. Petra K*** is haar naam (was vanmorgen nog niet helemaal wakker.)
     Vind ik eindelijk een behulpzame medewerker, scheld ik haar al switchend tussen twee apparaten, gewoon uit).

     Geliked door 1 persoon

 4. Mijn Yarden-polis is al jaren premievrij. Wel ben ik heel lang lastig gevallen voor het in hun ogen belangrijke verhogen van de poliswaarde.

  Ik volg het niet meer.

  Na mijn overlijden mag Yarden of de overnemers van mijn polis het lekker uitzoeken.

  Maar dat het administratief een zooitje is dan weet ik. En dat de oorspronkelijke polis slecht beheerd is weet ik ook.

  Voor mij geldt dat ik gewoon gecremeerd wil worden zonder poespas of aanwezigen.
  Het moment waarop probeer ik zo lang en ver mogelijk vooruit te schuiven!

  Stille groet,

  Geliked door 1 persoon

  1. Over dat uitstellen zijn we het eens.

   Wel bijzonder (zal ook van de oorspronkelijke verzekeraar afhangen): Mijn moeders verzekering werd pas premievrij in het jaar dat zij 85 werd, en er dus al 85 jaar voor haar betaald was.

   Op het net kom ik periodes van 55 jaar tegen, maar volgens Yarden ben ik pas sinds 1971 verzekerd (terwijl ik ook al vanaf mijn geboorte verzekerd ben).

   Ja, echt wel een zooitje dat Yarden.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.