Af en toe neem ik de moeite

Heel soms heb ik zin in een hamburger. Niet zo één van een fastfood restaurant. Sinds ik daar de glutenvrije variant van heb gegeten weet ik dat de hamburger net zo droog is als het glutenvrije broodje wat er bij geserveerd wordt. Nee, als ik voor een hamburger ga, ga ik voor een zelf klaargemaakt exemplaar. Ook tussen de zelf klaar gemaakte exemplaren zit trouwens verschil. Meestal kom ik niet verder dan een rond, plat stukje gehakt op een broodje, maar soms ga ik helemaal los.

Maandag ging ik los. Ik haalde verse (glutenvrije) broodjes, een kwaliteitsburger, een tomaatje en een pot gesneden augurken. Uien, spek en kaas had ik al in huis. Terwijl de frieten bruin stonden te bakken karamelliseerde ik eerst de ringen van een ui. Ondertussen sneed ik de tomaat in smalle plakjes. Tegen de tijd dat de uien bruin begonnen te worden ging er twee repen katenspek de pan in. Pas toen de uien zacht en bruin waren, en het spek knapperig gebakken gingen de burgers in de pan. Op een lage stand bakte ik één kant bruin. Daarna was de andere kant aan de beurt en kon ik een plak kaas toevoegen.

Het uiteindelijke resultaat, broodje, likje mayo, uien, burger, spek, tomaat, augurk, likje tomatenketchup en bovenkant broodje was om je vingers bij af te likken. Ik heb nog overwogen mijn burger op de gevoelige plaat vast te leggen, maar er waren drie kapers op de kust dus… Jullie zullen mij op mijn woord moeten geloven dat ik mijn vingers af heb gelikt. Terwijl ik de laatste hap neem vraag ik mij af waarom ik niet wat vaker de moeite neem om en hamburger in elkaar te draaien.

Ik vermoed omdat het bij vaker geen traktatie meer is. Wat denken jullie??

19 Comments

 1. Ohhh, ik was even bang dat je de kaas ging vergeten! Wij koken op zaterdag niet. Dan eten we stokbrood met salades of wraps of zo. En soms een hamburger. Zo lekker! Af en toe, inderdaad.

  Geliked door 1 persoon

  1. Klopt,,, Maar een redelijk broodje (glutenvrij blijft een handicap) en een goed stukje vlees (met sterren en zo) doet wonderen.

   Like

 2. Voor mij geen traktatie, ik houd niet van al die toeters en bellen erop en al helemaal niet van hamburgers… 😆😆Maar hij hebt genoten en zeker niet te vaak doen hoor, dan is de lol er af en wordt het gewoon!

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat is geen hamburger meer, dat is een luxe hamburger. Die ketens kunnen bij jou in de leer gaan.

  Like

 4. Ik denk dat je gelijk hebt (zei zij kwijlend achter de laptop – je maakt het een veganist verdomde moeilijk bij haar principes te blijven zo!)

  Like

   1. Ja, die ken ik! Ik probeer me nu meer en meer op dit soort Deense sites en kanalen te richten, maar dit is een inspirerende ja! Enne… van ‘nepvlees’ houd ik niet – of beter gezegd: van iets dat moet lijken op de niet-vegan variant. Geef mij dan maar gewoon een bietenburger met zelfgemaakte hummus ofzo…. 😉

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.