Gezegend

Eenieder die hier al wat langer leest, heeft de orchideeën van Mam wel eens voorbij zien komen. Onderdeel van de erfenis. Vooral omdat ik het niet over mijn hart kon krijgen een bloeiende plant weg te gooien. Na een bloeiperiode van zeker één jaar en negen maanden viel in november de laatste bloem op de grond. Ik pakte de schaar om de stengel eruit te knippen en zag aan het uiteinde van de stengel een klein, groen puntje. Ik liet de stengel zitten en de plant voor het raam staan. Met kerstmis stond zij weer in bloei, en ik vermoed dat de bloemen van de nieuwe stengel die is verschenen over een week of twee open gaan.

Leuk bericht natuurlijk, maar niet voldoende voor een blog. Net zo min als dat de Yarden-update voldoende is voor een heel blog. Ik kreeg een mailtje van Gerda van de debiteurenafdeling dat ik €25,20 terug gestort ging krijgen. In die mail werd ook de jaarpremie 2021 genoemd en wel €38,28. Vandaag zag ik dat Yarden €63,48 op mijn rekening had gestort. Met andere woorden: Ik heb de jaarpremie voor 2021 ineens niet meer betaald.

Natuurlijk heb ik Gerda een mailtje gestuurd met het verzoek een nieuwe factuur voor de jaarpremie 2021 te regelen. Inderdaad, gebed zonder einde.

Verder kocht ik vandaag twee 1/2 loten voor de oudejaarsloterij. Dat heb ik vaker gedaan. Meestal ging daar een dromen aan vooraf. Dromen over een doel. Auto, badkamer, keuken, (eerder) stoppen met werken, huis afbetalen. Dat soort dingen. Dit keer kocht ik de loten voor de droom en kwam tot de ontdekking dat ik een gezegend mens ben. Of een zielig mens, dat kan ook. Maar ik kon dus zo één twee drie geen dromen bedenken.

In eerste instantie liet ik het nadenken rusten want ik win toch nooit wat. Maar ja, stel dat ik dit jaar wel win. Pfff. Afhankelijk van het bedrag ga ik het balkon herinrichten, los wat hypotheek af, en doe wat donaties. Stichtingen en/of vrienden. Daar ben ik nog niet over uit. Maar ik heb nu wel wat te dromen de komende euh.. 30 uur of zo.

En, doe jij mee aan de oudejaarsloterij (of een andere loterij) en waar droom je van?

16 Comments

 1. Ik koop wel eens loten maar nooit met Oudjaar. Dan doen er teveel mensen mee. En dromen… Tja… Toen ik nog bij de leukste garage van Nederland werkte, riep ik altijd dat ik gewoon zou blijven werken als ik de hoofdprijs zou winnen. Daar denk ik nu heel anders over. Ik gok dat dat door mijn leeftijd komt.

  Like

 2. En? Wat gewonnen?
  Ik doe mee met 1 lot bij de PCL en 1 lot bij de Vriendenloterij. Dit jaar geen staatslot gekocht, soms doe ik dat wel. Waar ik van droom? Dat ik, als ik een heel mooi bedrag zou winnen allereerst een mooi, nieuw appartement zou willen kopen. En aan mijn kinderen een flink bedrag zal schenken zodat zij mogelijk ook een paar dromen waar kunnen maken. Ach, een mens mag bijven dromen toch?

  Like

 3. Ah, mooi, die orchidee weer in bloei! Ik heb geen idee of er een oudejaarsloterij in Denemarken is. We hebben wel even aan de Boerenloterij (jawel) meegedaan. Eerst een tientje ingelegd, 50 kronen gewonnen, toen van die 50 kronen voor 40 kronen nieuwe loten gekocht, 300 kronen gewonnen… enfin: de laatste keer noppes gewonnen, en we zouden alleen van de winst meespelen, dusss…. Echte wensen of dromen hebben we niet, we leiden al een behoorlijk droomleven. Maar er zijn altijd wel goede doelen te bedenken als het ooit zover mocht komen… Succes met je loten (maar mijn bonus-schoondochter wint het miljoen, liet ze me eerder vanavond weten 😀 )

  Like

  1. Een miljoen vind ik te veel. Dat beklemd. 1.000 is leuk, 10.000 voldoende om ook doelen en vrienden te trakteren, 100.000 is ook nog te verhapstukken. Maar meer… Dat klinkt beklemmend. Dat soort bedragen komen in mijn dromen nooit voor.

   Geliked door 1 persoon

   1. In de mijne ook niet, zelfs niet in Deense Kronen 😉 Maar laat het nu verdorie wel de vraag op mijn kaart voor morgen zijn! Toevallig…. ???

    Like

 4. Ik wel. Ik zou de 1e helft aan Akzheimer brain research center geven en de ander helft delen in in EB onderzoek en aan kinderen in nood.

  Geliked door 1 persoon

 5. Misschien dat ik morgen een lot koop als ik toch naar de supermarkt moet. Een heel grote prijs winnen lijkt me eigenlijk niet eens heel fijn.

  Like

  1. Dat realiseerde ik mij vandaag ook.. 1.000 is leuk, tot 10.000 kan ik wel wat verzinnen, 100.000 misschien ook nog wel maar daarboven.. Dat klinkt eng.

   Like

Reacties zijn gesloten.