Zevenentwintig jaar geleden

Verloor ik rond de klok van vijf uur ‘s-morgens ‘spontaan’ zes pond. Mocht ik de hele dag in bed blijven liggen. Deed iemand anders de was, de vaat en de boodschappen. Werd er voor me gekookt, en naar de stofzuiger hoefde ik ook niet om te kijken. Eigenlijk een perfect moment om lekker bij te slapen, maar ondanks dat het een dinsdag was, en niet de eerste maandag van de maand, werd ik wakker gehouden door een menselijke sirene. Dat er uit zo’n klein lijfje zoveel geluid kan komen.

Vandaag heb ik me verslapen. Heb k de was aangezet, en hij de vaatwasser uit, weer ingeruimd, en aangezet. Heb ik de boodschappen gedaan en heeft hij ze opgeborgen. Ga ik zo eens stofzuigen, en zorgt hij voor het eten. Of door een druk op de knop, of door het aanzwengelen van de oven.

Zevenentwintig jaar moeder. Time flies. En wat older and wiser betreft. Het eerste klopt, het tweede is kansloos.

18 Comments

  1. Van harte gefeliciteerd met je 27 jarige zoon!
    Jij bent “spontaan” bevallen 😀

    Like

Reacties zijn gesloten.