Het werd saai

Hoewel ik koken leuk vind, merk ik dat ik meestal terugval op een aantal standaard gerechten. Op zich niet erg denk ik, want de pannen gaan altijd schoon leeg, maar soms wil een mens wel eens wat anders. verandering van spijs en zo. Ik heb alleen nooit zo’n zin in het zoeken van recepten.

Tot vrijdagavond. Ik zat een beetje doelloos door mijn Instagram tijdlijn te scrollen en eindigde onder het kopje voorgestelde berichten. Ik zag een aantal plaatjes van smakelijk uitziend eten voorbij komen, en ging, vanuit de gedachten, waar rook is is vuur, de foto’s opslaan.

Zondag nam ik alle opgeslagen plaatjes nog eens door. Een aantal zag er net na een stevig ontbijt toch iets minder lekker uit, een aantal andere voelde te bewerkelijk, of ik zag even niet hoe ik er een glutenvrije variant van kon maken. Ik bleef plakken bij kip stroganoff.

Vandaag maakte ik die kip klaar. Halverwege het dichtschroeien van de kip trok ik mijn schort aan. Niet alleen vanwege het spatten van de olie, maar ook omdat het voelde als echt koken in plaats van een standaard maaltijd bereiden. En ja, daar hoort het schort bij.

Het fijnste: het smaakte prima al hebben we al wel wat verbeterpuntjes bedacht. Maar dat hoort er bij. Dat is in mijn ogen koken a là le Chef. De rest van de week beperken we ons weer (redelijk) tot standaard. Een mens moet nu eenmaal niet overdrijven.

14 Comments

 1. Hier ook vaak dezelfde gerechten. Ik probeer wel eens iets anders maar meestal zijn onze ‘favjes’* zoals mijn verkering het noemt lekkerder. Maar als je je eigen draai aan een gerecht geeft, wordt het natuurlijk vanzelf een nieuw ‘favje’*
  * Van ‘favoriet’, hè 😉

  Like

    1. Ik mocht een pan en een spatel vasthouden maar de pitten bleven uit.
     Ik vond het wel superlief van de koks dat ik (ondanks het feit dat ik toen daar niet meer werkte) even achter de counter mocht komen ….

     Geliked door 1 persoon

 2. Ja, ik kook op dit moment al jaren van recept. Heerlijk vind ik het. Ik heb inmiddels een aantal gerechten die ik meerdere keren per maand maak, maar de rest is vaak nieuw, nieuw, nieuw … Zo leuk om te doen.
  Die kip van jou ga ik ook een keer doen.
  Waar zijn de foto’s gemaakt, want da’s een heel andere keuken nietwaar?

  Like

  1. De foto’s met schort zijn in de kantinekeuken bij mijn vorige werkgever gemaakt. Ik mocht van de kok wel even achter het fornuis staan…

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.