Durf het bijna niet te zeggen …

Ik schreef het eerder. In het jaar dat ik geen collega’s had, heb ik mij voorgenomen niet meteen nee te zeggen tegen borrels, recepties en andere collegiale samenkomsten die niet helemaal of helemaal niet synchroon lopen met mijn werktijden. Zo nam ik van de zomer deel aan een (fysieke) afdelingsborrel, heb virtueel van twee collega’s afscheid genomen en zat ik gisteren én vandaag in mijn makkelijkste kleding onder/voor mijn laptop om te nieuwjaars-borrelen.

De fysieke borrel was gezellig, het virtueel afscheid nemen niet zoals het hoort en.. het digitaal nieuwjaars-borrelen is mij beide dagen 100% meegevallen. Ik durf het bijna niet te zeggen maar eigenlijk wil ik zo wel altijd het nieuwe jaar ingaan. Niks ongemakkelijk hangend aan een statafel. Geen luide muziek op de achtergrond. Nee, lekker gemakkelijk zitten. Favoriete hapjes en drankjes bij de hand en de gesprekken waren goed te volgen.

Maar bovenal. Geen zoenende mensen. Wat mij betreft houden we die er in!

Al wordt het wel weer eens tijd om de collega’s in het eggies op 1,5m te passeren en te spreken. Zeker omdat ik vanaf maandag niet meer Op de Berg werk, maar Aan de Overkant en ik toch wel heel nieuwsgierig ben naar ons nieuwe stekje. Nou ja, nog even de lockdown doorbijten, en dan zal het er echt wel een keer van komen.

18 Comments

 1. Wij hadden onze nieuwjaarsborrel via www getmibo punt com. Dat was erg lollig. We zaten met z’n allen aan het strand en in de saloon. Jammer dat je niet veel kón. Er lagen kaarten op tafel maar je kon geen spelletje doen bijvoorbeeld. Je kon alleen hoeden opzetten. Dus het was leuk maar we hadden het snel gezien. We mailen en bellen veel onderling dus we waren eigenlijk ook vrij snel uitgepraat. Dan is het wel fijn dat het ‘maar’ digitaal is; ben je zo weer thuis 🙂
  Overigens… dat niet-zoenen houd ik er in, hoor. Ook na corona! Love it!

  Geliked door 1 persoon

  1. We hebben tweemaal een online quiz gespeeld. De eerste verliep deels via een livestream op youtube (dus communiceren via de chat), De afdelingsborrel via teams en toen konden we genoeg door elkaar kletsen om het toch gezellig te maken.

   Like

 2. Ja, rust geeft het wel. Mee eens. Mijn werk thuis doen en overleg voeren lukt ook best. Ik mis alleen het rumoer en de gezelligheid van mijn collega’s om mij heen. En de hele tijd maar naar het scherm staren ben ik echt meer dan zat.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik moet bekennen dat ik ook best blij ben met de rust, doordat allerlei sociale activiteiten niet meer kunnen. Ik mis natuurlijk ook wel dingen, maar dat sociale gedoe beslist niet.

  Like

  1. Ja.. Best wel.. (al zijn er ook mensen waarbij ik het niet erg vind, maar zeker op de werkvloer is het lastig om mensen te ontwijken (zonder scheve gezichten en soms zelfs gezeur – dat was het jaar waarin ik iedereen op afstand heb gehouden).

   Geliked door 1 persoon

   1. Als het gezeur wordt… ja, dan snap ik de moeite die je ermee hebt. Ik had een collega die het nooit wilde, en die maakte dat bij de eerste kennismaking (bij wijze van spreken) duidelijk. Het werd gelukkig wel geaccepteerd. Maar zo’n virtuele borrel lost al dit soort ongemakkelijkheden wel mooi op ja. En toch… en toch WIL ik er nog steeds niet aan wennen…

    Like

    1. Voor borrels vind ik het en prima oplossing, net als (deels) voor het werk maar niet voor alles. Ik ben in 2020 echte mensen wel meer gaan waarderen …

     Geliked door 1 persoon

     1. Hier net zo… ook al hebben wij inmiddels een leven waarbij heel veel interactie met echte mensen niet meer zo’n vast onderdeel uitmaakt van ons dagelijks leven. Het feit dat we niet meer ‘zomaar, even’ naar de kinderen in NL kunnen, begint te schuren… 😦

      Like

  1. Gekregen van de bioscoopdirecteur toen buurvrouw en ik op de laatste avond dat de film draaide voor de 13e keer in de bioscoop zaten. Dat verdiende wat promotiemateriaal…

   Geliked door 1 persoon

 4. Oh dat is jammer dan. Eergisteren klopte de afstand wwel, maar volgens het kaartje was ik helemaal recht dwars door de huizen in mijn straat, de daarnaastgelegen straat en uitgekomen in de volgende. Nou ja, dat moeten we er dan maar bij nemen. Kon natuurlijk al 4 weken niet zwemmen, en nu nog 4 weken niet, dus ik dacht, toch maar lopen. En dit is goed vol te houden denk ik. Hij geeft aan 20 minuten minimaal, maar ik wil wel naar minimaal 40 minuten.
  En die app is toch een stimulans , dat blijkt wel.

  Like

  1. De app is zeker een stimulans. Zeker in teamverband en in mijn geval ook nog het collegiale team. Naast ommetje hebben we een what’s app groep waarin we elkaar stimuleren en genieten van de mooie foto’s ..

   Geliked door 1 persoon

 5. Nou, lijkt me toch echt niet leuk, maar ja het zij zo!!! Volgend jaar beter hopelijk hè. En voor die tijd zul je toch echt wel je collega’s gezien hebben.

  OT: Ik ben om… bezig met ommetjes maken 😂

  Like

  1. Met de app? En in teamverband? (Ik zie dar team changing lanes enorm is gegroeid en ik kan lang niet alle nieuwe namen en afkortingen plaatsen… )

   Geliked door 1 persoon

   1. Ja, een team gemaakt met mijn dochter. En een team met een vriendin. Dus geen bedrijfsteam. Gewoon als stimulans. Niet als competitie. Met een luisterboek op mijn oren loop ik binnenkort vast verder dan hoeft.
    Maar vandaag ging er iets mis. Mijn afstand werd niet genoemd en ik kon dus ook de route niet zien. Wel begin- en eindtijd en XP punten zijn ook doorgeteld. Mijn vriendin had dit gisteren..
    Wat doe ik fout?
    Kunnen we even mailen?

    Like

    1. Niks. De app is niet altijd zuiver. Ik ga soms wandelen, google fit zegt 3 km, ommetje zegt 500 meter. Dan is de connectie even verbroken geweest.

     Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.