Love my dealer

Zoals elke verslaafde ben ook ik in bezit van een dealer. Aangezien mijn verslaving legaal is, is mijn dealer dat ook. Een gerespecteerde webshop met meerdere levermogelijkheden. De levermogelijkheid ophalen in de shop is aan mij niet besteed. Als ik die optie had, zou ik niet via een webshop bestellen. Duhuh. Neen, ik laat het bezorgen. Door negatieve leverervaringen uit het verleden kies ik het liefst voor een afhaalpunt in de buurt. Maar ja, strengere lockdown betekend gesloten kappers en boekhandels, dus … dan maar thuisbezorgen.

Donderdag kreeg ik een uur na verstrijken van de levertermijn de melding we gaan het vandaag niet halen. Morgen een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Vrijdag keek ik hoe laat ze zouden komen en zag dat het pakket tien minuten eerder bezorgd was. Euh… Zowel Zoon en ik waren op het genoemde tijdstip en beide waren onschuldig. Dus… schoenen en jas aan, sprintje naar beneden om de brievenbus te checken. Geen kaartje.

AHHHHHHH !!!! WIE HEEFT MIJN KOFFIE!!!!!

Ik wachtte nog een uur, maar er verscheen geen bezorger. Ik vond het tijd worden om een klacht in te dienen. Wij nemen geen klachten van particulieren in behandeling. Ga naar uw webshop en… Ik ging naar mijn dealer. Deed mijn verhaal. Ik ga nu namens u een klacht indienen. Wilt u nog even checken of het misschien bij één van de buren is afgegeven? Zo niet, dan stuur ik een nieuw pakket! Mijn dealer weet hoe om te gaan met verslaafden, dat is duidelijk.

Ik belde bij de twee buren waar licht brandde aan. Beide moesten mij teleurstellen. DHL zeker, zeiden beide buren. Ja, wij kennen onze bezorg pappenheimers. Stuur maar een nieuw pakket, zei ik tegen mijn dealer. Zonder zeuren of zaniken werd mijn verzoek ingewilligd. Dat heb ik bij andere winkels wel eens anders meegemaakt.

Het was al zaterdag toen ik een mailtje van DHL kreeg. Uw pakket wordt morgen tussen 10.00 en 15.00 uur geleverd. En inderdaad, om 11 uur was ik in bezit van mijn nieuwe dope. Juich juich. Alleen jammer dat de bezorger weigerde de recycle zakken met gebruikte cupjes… cupjes ja, geen naalden of andere scherpe meuk, mee te nemen.

Voor de gein klikte ik ook nog een keer op de link behorende bij het oorspronkelijke pakket. De klacht had het betreffende centrum bereikt en buiten bezorgd stond er ineens ook uw zending is vertraagd. Verwachte bezorging: zaterdag tussen 16:00 en 21:30 uur. De klacht van Nespresso lijkt te hebben gewerkt. en ik ben in afwachting van een tweede maandvoorraad shit. Om vier uur zet ik de recycle zakken alvast bij de deur. Anders moet de volgende bezorger vier van die zakken meenemen… Iets zegt mij dat die daar niet blij van wordt.

Nou ja, hij of zij, aka de bezorger, zal eerst nog moeten komen. Voorlopig is het bezorgmoment doorgeschoven naar aanstaande maandag.

En inderdaad. Je zal maar verslaafd zijn. De eeuwige strijd. Zucht!

20 Comments

  1. Tegen alle verwachtingen in is pakket 2 maandag ‘al’ bezorgd en zijn de zakken met gebruikte cupjes mee terug genomen. Ik kan het nog steeds nauwelijks geloven.

   Like

 1. Haha, leuk geschreven! Blij dat ik van dit soort verslavingen af ben. 1 klein kopje filterkoffie, ouderwets gezet met net gekookt water, hete havermelk erbij, klontje honing… en dan kan ik er weer een hele dag tegen 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik had gehoopt om af te kicken zodra we weer aan het werk mogen. De koffie op het werk is niet te drinken. Was moet ik zeggen. op de nieuwe locatie staan allerlei apparaten met goede koffie. Wat een verwennerij.

   Geliked door 1 persoon

   1. Oei, ik ken dat ja. In de winkel hebben we tegenwoordig ook zo’n apparaat, met lungo en latte en cappuccino en nog veel meer. Gelukkig zit er ook choco in, en neem ik zelf mijn melk mee – als de winkel open is. En wanneer (en óf) dat gaat gebeuren weten we niet…

    Like

    1. Voorlopig heb ik ook nog niets op de werkplek te zoeken, al overweeg ik volgende week heel even die kant op te gaan (op een vrijdag of zo, als het zeker niet druk is) om mijn badge te laten activeren zodat ik gebruik kan maken van de dienstingang en het overdekte fietsenhok.

     Like

      1. Een deel van het personeel werkt wel al op locatie; soms mag (moet) ik toch die kant op, en dan wil ik mijn fiets meteen kunnen stallen, en via de dienstingang naar binnen…. Ik begin standaard een half uur (en soms meer) eerder dan de voordeur opengaat zodat ik weer weg kan zijn voordat het druk wordt.

       Geliked door 1 persoon

  1. Ik had nog voorraad voor een week.
   Was alleen door de decafé heen. Die drink ik voor het lekker en niet voor de cafeïne.
   Dus twee dagen droog gestaan na 15:00 uur …

   Like

 2. Het is zojuist (op zaterdag om 18.30 uur) een dhl-levering bezorgd. Ik vind het eigenlijk allemaal behoorlijk overdreven. Had wat mij betreft ook gewoon op een doordeweekse dag tussen kantoortijden bezorgd mogen worden. Het voelt te verwend en te decadent.

  Like

  1. Dat er op zaterdag tot half 10 bezorgd wordt vind ik ook lichtelijk overdreven. Maar anders komen ze, zeker in deze tijd nu we de deur niet uit mogen, niet door de voorraad pakketten heen.

   Like

 3. Ja koffie het is maar goed dat die chauffeurs meestal na mijn eerste kop komen want af en toe kan ik ze schieten. Briefje in de brievenbus plakken met ‘pakket hoe dan ook achterlaten!’ en dan enige uitleg werkt ook.

  Like

  1. Als het misgaat zijn ze niet eens in de buurt geweest. Zien de flat en denken, ja dahag… en rijden door. Geen bel beneden, dus ze moeten de trap op. Dat nodigt niet uit, zeker niet in het donker. En nu sneeuwt het ook nog…

   Like

 4. Geweldig… van je dealer moet je het hebben. Hier geen koffieverslaving. Dat drinken wij eigenlijk alleen ’s morgens bij het ontbijt. Heerlijk hoor, gewoon filterkoffie! Verder melk bij de lunch en voor de rest water. Saai hè… 😂

  Geliked door 1 persoon

 5. Haha, koffieverslaving. Wij drinken ook speciale koffiebonen.Van de week net besteld. De vorige keer duurde het wel 1,5 maand. Ik zei toen nog dat ze de koffiebonen nog moesten plukken in Zuid-Amerika. Hopelijk duurt het nu niet zo lang.
  DHL is inderdaad een ramp en hun appis ronduit waardeloos.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.