Bizar is denk ik het juiste woord

Sinds ik bij mijn huidige werkgever werk maak ik gebruik van twee telefoons en twee laptops. Een setje voor het werk, en een setje privé. Ik probeer beide setjes strikt gescheiden te houden. Met de laptops is dat prima gelukt, maar met de telefoon is iets fout gegaan. Tijdens mijn eerste werkdag moest ik een app downloaden die niet in het zakelijk profiel zit, en dus met mijn werkprofiel niet te downloaden was. Ik logde braaf met mijn Google account in en installeerde de app. Een paar weken later herinnerde ik mij die verbinding en logde op mijn werktelefoon uit mijn Google account uit. So far, so good.

Aan het begin van de zomer zat ik op een collega te wachten, en opende het adresboek op mijn zakelijke telefoon. Het verkeerde adresboek zag ik, toen ik de namen van vrienden voorbij zag komen. Zonder verder na te denken haalde ik digitaal gezien een strakke actie uit, en verwijderde de volledige inhoud van het adresboek. De telefoon vroeg nog of ik het zeker wist, omdat er gesynchroniseerd was, maar ik heb mijn momenten en zei ja en in een flits zag ik al mijn privé contacten van mijn zakelijke telefoon verdwijnen.

Een paar uur later zag ik waar mijn zakelijke telefoon mij voor had willen waarschuwen. Ook op mijn laptop en mijn privé telefoon was de contactenlijst leeg. Dankzij what’s app wist ik nog een aantal belangrijke contacten terug te vinden.

Soms krijg ik appjes van mensen die ik niet zo heel vaak spreek. Dan zie ik een profielfoto en een nummer, en poog op basis van die gegevens en de tekst een contact te herstellen. Soms kom ik er niet uit en stuur een berichtje terug met de vraag wie is u?

Vandaag had ik weer zo’n appje. Zes meldingen op rij, waaronder een paar foto’s. De profielfoto zei mij niets dus keek ik via meldingen beheer even naar de tekst. Hoi. Ik zit vandaag in de garage want mijn vrouw heeft een ongeluk met de Jimny gehad, en de schade wordt nu hersteld. Toen dacht ik dat jij het wel leuk zou vinden wat foto’s van je oude auto te zien. De rest heb ik niet gelezen, en de foto’s niet bekeken. Niet dat ik niet nieuwsgierig ben naar Suvvertje, maar ik zit niet te wachten op een virus of contact met wildvreemden. Ik heb het appje meteen verwijderd.

Maar het bleef wel door mijn hoofd spoken. Want die auto, die heb ik in 2017 al verkocht. Niet particulier, dus zonder uitwisseling van gegevens. Dat de nieuwe eigenaar mijn nummer heeft, is dus bijzonder. Dat hij mijn nummer al vier jaar heeft bewaard, apart. En dat hij na zoveel tijd nog weet dat mijn naam en nummer bij zijn auto hoort, is euh…

Bizar is denk ik het juiste woord, of hebben jullie een andere suggestie?

23 Comments

 1. Heel bizar! Lijkt me toch dat het lek bij de dealer zit. Ook heel vreemd van de nieuwe eigenaar. Ben er nog niet uit of het attent of gestoord vind. Bij nader inzien… Na vier jaar? Gestoord!

  Like

 2. Zeker bizar, wat voor nut heeft dat voor die man? Maar het adresboek in mijn telefoon is allang niet meer mijn adresboek. Als ik een contact verwijder uit mijn contactenlijst, van welk account dan ook, ben ik soms ook zomaar het telefoonnummer kwijt. Ben er al heel wat kwijtgeraakt zo. De belangrijkste wel teruggevonden, maar al die accounts, Google, Microsoft, weet ik wat nog meer dringen zich vreselijk op… Ik maak me er al een tijdje niet zo druk om, maar let wel heel goed op waar ik wat weghaal. Ik wil graag zelf bepalen wie ik in mijn telefoonlijst wil zien, maar dat lukt niet meer. Al eens gezocht naar de mogelijkheid om die connecties te verwijderen, maar dan moet je dus op je telefoon die accounts verwijderen en dat kan natuurlijk ook niet 😞

  Like

   1. Yep… ik heb ook een Microsoft account, ooit begonnen met een hotmailadres. En de gegevens van de Pyramide lopen erdoorheen omdat ik als hersteladres voor het e-mailadres dat daarbij hoort mijn gmailadres heb opgegeven..

    Like

 3. Kan het zijn dat de nieuwe eigenaar je gegevens heeft gelezen in het onderhoudsboekje van je auto? Daar staan vaak de gegevens van de vorige eigenaar in.

  Like

 4. Bereikbaar zijn is prima maar heeft zijn grenzen. Iets van privacy enzo. Dit is op z’n minst heeeel vreemd te noemen. Ik zou in staat zijn om de dealer te bellen om daar verhaal te halen….

  Like

  1. Het is mijn dealer niet meer (andere merken gekregen) en mijn auto is daar niet (meer) in onderhoud. Voor nu laat ik het gaan, maar ik houd deze optie wel in mij achterhoofd.

   Like

  1. Nu is alles verdwenen, inclusief het nummer. Mocht er nog een berichtje komen, dan blokkeer ik het nummer.

   Blijft de vraag staan: hoe komt-ie aan mijn nummer.

   Like

  1. Krijg ik nog een keer een appje blokkeer ik het nummer gewoon.

   Heb dit telefoonnummer al sinds 1999 en wil het graag houden. Ken het eindelijk uit mijn hoofd.

   Geliked door 1 persoon

  1. Of jij een grote schoonmaak moet houden, weet ik niet.
   Als iemand mij zijn/haar gegevens geeft, bewaar ik die ook best lang. Alleen… ik heb mijn auto ingeleverd bij een dealer, en geen contact gehad (bij mijn weten) met de koper van mijn auto.. Dus hoe die aan mijn contactgegevens komt..??? Beats me (Tenzij de verkoper de auto voor zijn vrouw heeft gekocht, maar dan nog heb ik hem die gegevens privé niet gegeven, alleen zakelijk. Als je snapt wat ik bedoel).

   Like

Reacties zijn gesloten.