Twee zwaluwen …

Twee en een halve week geleden sloeg ik voor het eerst mijn yoga leerboek open. Nou ja, ik opende de les via internet. Het fysieke boek arriveerde pas op dinsdag. Sinds die eerste keer begin ik mijn dag met een minuutje rekken. Terwijl de slaap nog duimdik in mijn ogen zit rek ik mij uit alsof ik poog het plafond aan te raken. Iets wat met mijn 1.70m echt niet gaat lukken.

Sinds vorige week maandag ligt mijn yogamatje dagelijks een minuutje of tien in de kamer, en ik lig, zit of sta op dat matje terwijl ik al mijn gewrichten even een actiemomentje geef. Al twee maandagen op rij heb ik keurig netjes huiswerk gemaakt en ingeleverd. Beide maandagen hebben een mooi punt opgeleverd.

Drie keer per week zit ik met mijn neus in de theorie. Sinds dinsdag ben ik niet alleen bezig met fysieke oefeningen, maar verricht ik ook wat soulsearching. Ik heb het idee dat mijn enkels soepeler worden, net als mijn polsen en kaken. En… het soulsearchen levert leuke inzichten op.

Ik weet het. Een zwaluw maakt geen zomer, en twee zwaluwen ook niet. Maar twee en een halve week op rij zonder dipjes met een studie bezig zijn, dat noem ik een goed begin. En een goed begin… Is het halve werk.

11 Comments

 1. Goed bezig! Da’s echt goed voor een mens. Ik doe al een paar jaar pilates (nou ja, nu even niet) en ik ben heel erg lenig. Daar heb je niks aan maar het is gewoon leuk. Nee, serieus; het doet echt wel wat met je.

  Like

  1. Ik search natuurlijk al een jaartje of 10/15 soul.. dus de meeste ellende is nu wel verwerkt. Die springt namelijk altijd eerder in beeld dan de dingen die ondertussen verwerkt zijn.

   Like

 2. Ha, leuk om te lezen! Benieuwd ‘waar’ deze opleiding, en de beoefening van yoga zelf, jou brengt. Van mij mag je ook wel eens een blogje wijden aan dat soulsearching… 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.