Een planning van niets …

Je hebt van die dagen, dan loopt alles net iets anders dan gedacht. Zo ook vrijdag. De wandelingen naar en van het nieuwe hoofdkantoor waren goed te doen. De wandelingen intern, inclusief het vele staan of op het puntje van een stoel mensen wegwijs maken in de wondere wereld van het www, maakte mijn rug ongelukkig. Net als de verdwaalde gluut in het avondeten die maakte dat rechtop zitten tijdens de nieuwjaarsborrel van de PV een ware hel was. Uiteindelijk heb ik de camera tijdens de bijeenkomst maar uitgedaan, zodat niemand zag dat ik zo af en toe dubbelklapte van de pijn in mijn darmen.

Zaterdag werd daardoor een dag van herstel. Beetje lummelen, beetje lezen, beetje youtube kijken, een kort ommetje maken, koken. De rest zou ik zondag doen. Als ik weer wat verder was opgeknapt. Ik begon de zondag met lezen in bed. Iets na 9 uur keek ik voor het eerst naar buiten en dacht, een perfecte dag om niets te doen.

Dus haalde ik de was af, en zette een andere was in. Haalde de vaatwasser leeg, hing er een schoonmaakblok in, en terwijl de vaatwasser druk bezig was zichzelf spic en span te maken, deed ik de rest van de afwas en poetste de keuken. Omdat ik toch bezig was nam ik ook de wc even onder handen. Verder zou ik he-le-maal niets doen. Zelfs geen ommetje. Want dat witte spul begon al aardig te veranderen in pratsch.

Het blijft mij verwonderen hoe ik er geen moeite mee heb een hele to do lijst te negeren om mijn dag te verlummelen, maar wanneer ik bewust wil lummelen er juist van alles uit mijn handen komt. Maar nu doe ik verder niets meer. Nou ja, straks even koken, maar daarna… šŸ˜‰

8 Comments

  1. Lummelen is zo fijn! Ik doe het steeds vaker šŸ™‚
    En niemand die er iets van kan zeggen, want zolang de kat eten krijgt, is die dik tevreden!

    Geliked door 1 persoon

  2. Precies dat! Dat heb ik ook. Dan neem ik een rustdag en pak ik koffie. En dan zie ik dat mijn onderzettertje vuil is. En uiteindelijk eindig ik dan met schone onderzetters, een opgeruimde voorraadkast, lege wasmanden, schone ventilatieroosters en een gestofzuigde auto. Hoe dan?

    Like

Reacties zijn gesloten.