Dictatuur en politiestaat

Als lezend op social media kom ik regelmatig berichten tegen van mensen die ons sheeple waarschuwt. Alle maatregelen gaan al lang niet meer om corona, maar om macht en overheersing. Op een dag ga ik samen met alle andere sheeple inzien dat Nederland verworden is tot een dictatuur en politiestaat maar dan is het wel te laat. is er geen weg meer terug.

Inderdaad. Een dictatuur en politiestaat.

Na de rellen van de afgelopen dagen is het roepen over dictatuur en politiestaat overgegaan van roepen naar gillen. En ik…

Ik durf het bijna niet te schrijven maar de kreten dictatuur en politiestaat maken mij aan het lachen, want als het ‘ingrijpen’ van de voetbalsupporters afgelopen woensdag iets heeft bewezen, dan is het dat Nederland helemaal geen politiestaat is, en daarmee ook geen dictatuur. Drie dagen lang kreeg de politie en ME geen poot aan de grond in rellend Nederland. De aanwezigheid van onze jongens en meisjes in het blauw maakte nauwelijks indruk op de relschoppers en plunderaars.

Toen gingen de voetbalsupporters en zich er mee bemoeien. Er verschenen teksten op social media als ‘Blijf met je poten van onze stad af’ en ‘het is te hopen dat de politie jullie vindt voordat wij dat doen.‘ Het dreigement was duidelijk. Het resultaat ook.

Dinsdagavond was het ineens een stuk rustiger in Nederland.

Ik snap dat wel. Omdat wij niet in een dictatuur / politiestaat wonen, heeft de politie zich aan strenge regels te houden. Net als de ME. En het leger inzetten tegen je eigen burgers is in een democratie not done. Dat weten die relschoppende plunderaars ook dus het respect voor de politie/ME is ver te zoeken..

Maar voetbalsupporters… die hebben een reputaties. En voor die reputatie hebben de plunderaars respect. Wat zeg ik, RESPECT! Daarom moet ik lachen wanneer ik lees dat Nederland een dictatuur en politiestaat is.

Terwijl het eigenlijk om te huilen is dat de voetbalsupporter met reputatie nu iets voor elkaar lijkt te krijgen wat de politie en ME niet (meer) lukt. Want wat gebeurt er wanneer zij van kant wisselen en mee gaan rellen? Ik moet er niet aan denken.

14 Comments

 1. Bizar vind ik het. Maar goed; als het helpt. Overigens dacht ik dat het sowieso wel snel zou stoppen. Want, poe, poe. Dat rellen is toch wel hard werken. Die gastjes zijn snel moe, volgens mij. Daarnaast hebben ze de aandachtsspanne van een goudvis dus na drie dagen weten ze het wel. Die zitten gewoon weer Tiktok filmpjes te kijken.

  Like

  1. En een aantal zit al in de bak. Auto’s en bankrekeningen zijn in beslag genomen want de schade wordt verhaald..
   Ik vermoed dat dat niet de bedoeling was….

   Like

 2. Ik probeer alle maatregelen kritisch te blijven volgen, en ik ben het ook niet met alles eens – Ik geloof ECHT niet dat mijn avondwandelingetje-in-mijn-eentje meer verspreiding van Corona met zich meebrengt – maar ik geloof OOK dat we in deze uitzonderlijke situatie gewoon moeten doen wat ons wordt verteld (of ben ik dan ineens een oude suffe muts geworden?). Ik ben het corona-gedoe nl. ZO ZAT dat ik er graag ALLES aan doe opdat het ZO SNEL MOGELIJK weer “normaal” wordt! (Sorry voor mijn “geschreeuw”, maar het gaat me zeer aan het hart….)

  Like

  1. Ik ben zelden tussen 21:00 en 4:30 uur buiten dus ik merk er helemaal niets van.
   IK slik niet alles voor zoete koek, ben het met een aantal dingen niet eens, maar houd mij er wel aan want ja.. Ik wil weer normaal leven, en daarvoor moeten we even abnormaal bezig zijn,

   Like

 3. Het doet me een beetje denken aan mijn kinderen op de basisschool en het pestprotocol. Dan moesten ze netjes zeggen: Stop hou op, tegen een pestkop. Dat adviseerde ik hen altijd ook, maar dan keken ze me meewarig aan en zeiden: dat helpt helemaal niet tegen die pestkoppen.

  Wat dat is wat pestkoppen pestkoppen maakt.

  Like

 4. Wat nou als… het allemaal in scene is gezet? Net als die inval in het Witte Huis? Want echt: je gelooft toch niet dat echt dat daar zomaar een rellende bende naar binnen kan? Daar hoef je geen zilverpapierhoedje voor te zijn om dat zelf te kunnen bedenken. Nederland IS nog geen dictatuur en IS nog geen politiestaat, maar ik houd mijn hart vast… en niet alleen voor NL

  Like

  1. Witte huis, rellende bende: Ja hoor. Dat geloof ik meteen. Deels omdat het grootste deel van de republikeinse senatoren het geweld (en Mr Trump) niet willen veroordelen, en Trump er alles aan heeft gedaan om de waarschuwingen niet alleen in de wind te slaan, maar ook geen extra politie (FBI) in heeft willen zetten. Maar vooral omdat er een enorme grote groep Amerikanen is die geloofd dat de verkiezingen gestolen zijn.

   Dus in deze gaan wij het niet eens worden.

   Geliked door 1 persoon

 5. Hear! Hear!
  Eindelijk een blog waarmee ik het eens ben. De rest keert zich tegen “de harde kern.” Terwijl ik het juist stoer vind. De hooligans gaven een statement af aan de rellende jeugd en zorgden voor een kentering. Bovendien gingen ze braaf naar huis toen de politie daarom vroeg. Dank voor je blog!

  Like

  1. Ik sta er dubbel in.

   ja, fijn dat zij hebben ingegrepen (maar vooral dat zij niet mee zijn gaan rellen) hoewel ik niet weet of er met name zondag her- en der geen harde kern tussen heeft gezeten.
   Maar eigenlijk is het van de zotte dat het nodig leek (met dank aan 12 jaar politie, ME uitkleden). Zeker omdat ze nu heel hard roepen ‘van onze stad blijf je af’ maar er zelf geen been in zien om bijvoorbeeld Rome af te breken. Of de stad waar de uitwedstrijd plaats vindt. (En ja, er is een verschil tussen supporter en hooligan).

   Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.