Note to my future self

Sinds twee weken werk ik officieel niet meer Op de Berg maar Over het Water. Ons nieuwe pand werd vroeger bewoond door het waterschap en ligt aan de andere kant van de Maas. Nu wil dat weinig zeggen. Het grootste deel van Nederland ligt aan de andere kant van de Maas.

Niet alleen qua pand is het een enorme vooruitgang ten opzichte van hoe wij vroeger woonden. De indeling is ruim van opzet. Naast normale kantoorruimtes zijn er meerdere ontmoetingsplekken en hoekjes waar je lui kunt werken of in een informele sfeer, op een prettige bank gezeten, kunt overleggen.

Als klap op de vuurpijl staan er her en der door het pand verspreid nieuwe koffiemachines. De bonen worden gemalen waar je bij staat, en naast een standaard kopje zwarte koffie maakt dat apparaat zonder moeite een latte macchiatto, cappuccino, chocolademelk en nog wat lekkere varianten op koffie of chocolademelk.

Vorige week was ik een paar uur op locatie en liet mijn personeelspasje achter het dusdanig aangepast kon worden dat het vanaf het moment van aanpassen geschikt is om deuren te openen. Vandaag ging ik het pasje ophalen en nam mijn laptop mee. Iets met een klusje met veel dwarscontroles en hoe groter mijn schermen dan zijn, des te makkelijker dat de controle gaat.

Ik begon de ochtend met een cappuccino. Een paar uur later nam ik nummer twee, en rond de lunchpauze nummer drie. Lekker spul en het glijdt soepel weg. Kopje drie had een beetje een kruimelige afdronk. Suiker, dacht ik. Ik liep twee trappen af om even iets aan een collega te vragen. Ineens hadden we het over de koffie. Ik noemde de afdronk. Cappuccino zeker, zei een andere collega. Ik knikte. Daar zit 65 gram suiker in, wist zij mij te vertellen.

65 gram suiker. Geen wonder dat het zo soepel naar binnen glijdt. Ik maakte meteen een afspraak met mijzelf ook op het werk voor zwarte koffie te gaan, en de cappuccino en andere varianten voor zo af en toe te bewaren. Anders zet het wandelen of fietsen naar het werk, en zelfs het traplopen, geen enkele zoden aan de dijk.

Nu alleen nog onthouden. Als het om koffie gaat is mijn geheugen soms net een zeef.

21 Comments

 1. Da’s wel heul veul suiker zeg… maar: af en toe jezelf daarmee verwennen: niks mis mee. Nu ‘mijn’ winkel nog steeds niet open mag, mis ik mijn cappucinootje 2x per week ook wel hoor.

  Like

  1. Als ik voorlopig één keer per week, soms zelfs twee weken, die kant opga, kan het wel. Zeker wanneer niet met mijn luie reet in de auto ga zitten.

   Geliked door 1 persoon

 2. In het verpleeghuis waar ik op bezoek was wist ik niet hoe die machine werkte. Na 1 druk op de knop gebeurde er niks. Toen drukte ik maar alle knoppen tegelijk in. Het resultaat was eh… opmerkelijk.

  Like

  1. Ik was al weg bij mijn vorige werkgever toen ik even op locatie Venlo bij iemand binnenliep. Ik wist ondertussen dat daar een hele goede machine stond; de koffie uit die machine was niet gratis. Maar een euro voor een goede kop cappuccino is niet veel dus…

   Had ik ineens een kop opgeschuimde melk want ik nam de beker te vroeg onder het apparaat vandaan.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ik weet niet of dat dezelfde is als bij mijn vorige werk, maar daar kon je ook een chocolate cookie latte nemen en mannn, dat was heerlijk (maar goed, nog wel veel meer suiker).

  Like

  1. Zo gauw er iets als chocolate cookie uit een apparaat komt hoef ik er geen druppel meer uit te drinken want dan blijven er altijd gluten plakken.
   Maar het klinkt wel heerlijk..

   Like

 4. Te zoet, dat zijn de zakjes en de koffievarianten in de meeste automaten inderdaad. Ik vind dat niet echt lekker.
  Als ik het wel lekker zou vinden zou ik gewoon 1x per week een verwenkoffie nemen, is dat een tip?

  Like

  1. Het zal wel één keer per dag worden. Zeker wanneer ik fietsend of lopend naar mijn werk ga.
   Voorlopig kom ik maximaal 1 x per week op locatie, dus dan is 1 x per week ook te doen.

   Like

  1. Ik vermoed dat de gewone koffie ook erg lekker is.
   Ik pak uit automaten meestal de luxe variant omdat de gewone koffie niet te haggelen is. Iets zegt mij dat dat nu niet nodig is.

   Like

  1. Ik drink thuis mijn koffie meestal zwart. Ik heb mij voorgenomen dat op het werk ook te doen, en dan heel af en toe een bijzondere voor er tussendoor.

   Like

 5. Ik maak thuis mijn eigen cappuccino met een percolator espresso en zelf opgeschuimde ongezoete sojamelk.
  Ik ga hier nog meer van genieten.

  PS: note to myself, meer bewegen helpt …
  Stille groet,

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik denk dat daar een misverstand heerst. Cappuccino zonder suiker (als extraatje) toegevoegd bevat geen suiker. Cappuccino bevat echter wel gemiddeld 46-65 gram calorieën per kopje. Dat wordt veroorzaakt door de halfvolle/volle melk welke toegevoegd wordt. Daarom is een kopje cappuccino dan ook “ongezonder” qua vetten/calorieën… Dus die extra zoetigheid valt wel mee! (bron: Voedingscentrum)… En inderdaad: de koffie aldaar smaakt heeeeerlijk!!

  Like

  1. Grijns… Ik ben duidelijk niet de enige die dat spul lekker vind… 😉 Dat worden extra ommetjes lopen.

   Like

Reacties zijn gesloten.