Brainfreeze

Wat doe je op een zondagochtend wanneer de zon schijnt én je voor jezelf een nieuwe Instagram challenge (#deboom) hebt bedacht? Dan ga je aan de wandel om die ene boom wederom op de gevoelige plaat vast te leggen. Aangezien die ene boom aan het keerpunt van je normale route staat besluit je niet over de dijk maar via de wijk daar naartoe te lopen. Zodoende mis je het uitzicht op de passantenhaven in Blerick en…

Ik loop op mijzelf vooruit. Mijn nieuwe route leidde mij naar de Zuiderbrug en een blik op de Galloways die aan de Blerickse kant net voorbij die brug aan de wandel waren. Of ik nu de Stadsbrug neem, en aan het einde omkeer, of de Zuiderbrug, dat maakt niets uit.

Had ik al gezegd dat het koud was? Bij deze. Ondanks de zon was het rond het vriespunt. Dat veroorzaakte brainfreeze, en wel dusdanig dat ik besloot via Blerick over de Stadsbrug weer naar huis te wandelen. Een echt rondje dus.

Had ik mijn hersenen gebruikt, dan had ik geweten wat er ging komen. Als de Oude Beemden, waar die boom staat, een grote watervlakte is, dan is de kans dat in Blerick de weg langs de Maas even niet meer bestaat 100%. Maar ja, Ommetje, Hersenstichting en Brainfreeze. Ik kon op mijn schreden omkeren. Mijn eerste keer Brug tot Brug van dit jaar werd daardoor iets langer dan verwacht. Maar ach, er zijn ergere dingen om te doen op een zonnige zondag.

9 Comments

 1. Zo! Het was écht koud! En druk buiten want het was prima wandelweer. Ik ben pas eind van de middag gegaan, toen iedereen weer binnen was. Maar je hebt wel mooie foto’s gemaakt. Lekker, hoor!

  Geliked door 1 persoon

  1. De boom staat aan mijn kant van de Maas… Maar wel tweemaal gezien, al heb ik vanaf de overkant niet goed opgelet.

   Like

 2. Het was stralend weer vandaag. Mijn hersenen waren ook bevroren toen ik thuiskwam na een rondje fietsen.
  Mooie foto’s met dat blauw in de lucht. Je hebt met recht een frisse neus gehaald!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een prachtige foto’s, en wolkenluchten, en veel water ja. Zag eerder vandaag ook een zeer hoge IJssel bij Deventer. Mooi! Terecht dat je er even lekker uit bent gegaan. Hier ook koud, en zonnig. Heerlijk winterweer! En was je je muts vergeten dan?

  Like

  1. Nee, mijn muts had ik op. Ik had in mijn route alleen geen rekening gehouden met een omweg van 500 meter omdat de weg weg was. Dat klinkt niet veel, maar voelde wel als veel.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.