Wah unne zeiksnorren

Het sneeuwt, het vriest, de jongens en meisjes van Rijkswaterstaat, de Gemeente, en alle extra ingehuurde handjes gaan de straat op om sneeuw te schuiven en zout te strooien, en de zeiksnorren van Nederland hebben weer wat te zaniken.

Laat ik vooropstellen dat ik het volgende tot gisterenavond niet (bewust) wist. Om het strooizout goed in te rijden heb je verkeer nodig. En wat heeft Nederland, dankzij een lockdown en een avondklok veel minder en in de avonduren bijna nihil: verkeer. Ergo, je kunt schuiven en strooien dat je een ons weegt, het resultaat zal dit jaar een stuk minder zijn dan normaal.

Dat minder schoon leverde in ieder geval in Venlo een soort sneeuwbaleffect op. Omdat de wegen minder schoon zijn, blijven de vuilniswagens binnen. Want ja, smalle gladde straatje en een vuilniswagen, dat is vragen om moeilijkheden.

Met deze uitleg dacht ik, logisch van de vuilophaaldienst. Ik schijn de enige te zijn die zo denkt want onder het bericht barste de zeiksnorren los. ‘Dat kunnen ze niet zo laat beslissen. Ik heb net mijn klikko buiten gezet en eis dat deze wordt geleegd. Ik betaal €100,00 per maand en …. ‘ De volgende betaald volgens eigen zeggen nog veel meer, en noemt alle sneeuwruimers luie donders die geen zin hebben om in het weekend te werken. Weer een ander vindt het hele idee van sneeuwruimen en zout strooien compleet nutteloos en nergens goed voor. Een beetje vent kan onder alle weersomstandigheden rijden.

Ineens gaat het over een bus die vandaag niet rijdt. ‘Een uur in de kou staan wachten’ gevolgd door een aantal scheldwoorden. Nu rijden de bussen hier, met uitzondering van de bussen die al sinds de lockdown niet meer rijden, normaal (nou ja, met enige vertraging want het is winter), en bestaat er zoiets als een dienstregeling, en is het altijd, maar zeker in de winter, altijd handig de dienstregeling te checken. Ook buschauffeurs, treinmachinisten en conducteurs zijn luie donders, net als …’

Ik weet dat er in Nederland een klaagcultuur heerst, maar het lijkt er de laatste tijd alleen nog maar zeiksnorren in Nederland wonen. Of ben ik nu zelfs ook een zeiksnor?

18 Comments

 1. Wat mij betreft heb je gelijk. Het is denk ik wel de grootste allergie van mij op dit moment.
  Het feit dat men overal iets van moet vinden, een mening over moet hebben en daar dan de afwijkende mening van hoognodig moet ventileren. Nooit eens: ‘Oh, dat is goed’, maar altijd ‘Ja maar’.

  Like

 2. Nou echt he. Er wordt keihard gewerkt om de wegen begaanbaar te houden en dan zie ik op facebook allerlei mensen die willen dat het voor hun straat ook schoon wordt gemaakt. Of mensen die klagen dat de schuivers sneeuw op hun trottoir schuiven. Pak &#@&#*& zelf een schep en doe ook wat!

  Like

 3. Het is gewoon nooit goed hier. Ik lees vaak de reacties op nu.nl. Wat daar niet gezeurd wordt. En maar mopperen omdat het KNMI code rood afgeeft. Maar oh wee als ze dat niet zouden doen. Dan zijn de rapen gaar. Ik ben het met Harriette eens, we zijn een verwend volkje geworden. Of misschien waren we dat altijd al. Hadden we daarom overal koloniën. Omdat er tussen al die zeurpieten altijd wel een paar zaten die dachten ‘De groeten! Ik ben eens weg hier!’

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik vond sneeuw de beste tijd om te werken wnt de mensen wisten dondersgoed dat die tram er moeite mee heeft. Dus als er 1 aan kwam dan zeurde ze niet. Ik moest als conducteur vaak op het wisselijzer staan die zo vast zat dat de schep niet steeds viel. De schep wordt bedient met een beugel waardoor die valt, zit aan de voorkant. Maar een beetje sneeuw deed dat dus al. Bar en boos met ijssterren op de ijzeren palen. Handschoenen, heel veel lagen kleren maar zeikers waren er niet. Er werd soms gejuicht aan de haltes.

  Geliked door 1 persoon

 5. Er zullen altijd mensen blijven die iets te zeuren hebben. Ik ken zo iemand… een Engelse die ik ken van Gran Canaria. Overal heeft ze wat op, maar dan ook echt overal op en altijd een chagrijnig gezicht. Ik durf haar bijna geen vriendin meer te noemen want ik kan daar echt niet tegen. Benieuwd of hier morgen de vuilniswagens rijden, vandaag in ieder geval niet. En ik snap het echt wel…

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat erg, dat gezeik. Maar waar kijk jij dan? Ik heb er niets van gezien of gehoord. Zelf ben ik in ieder geval blij met de vegers. Op mijn wandeling van gisteren, in de polder zakte ik tot en met mijn enkels in de sneeuw. Vandaag was dat pad gewoon helemaal geveegd. We stonden bijna te applaudisseren.

  Like

  1. Omroep Venlo, met een bericht van de Gemeente Venlo, inclusief bericht vuilophaaldienst.

   Wat betreft de vegers: daar ben ik al jaren blij mee. Een vriend van mij doet dit werk al jaren, dus ik weet wat voor weekenden, dagen en nachten er gewerkt wordt om de wegen zo schoon mogelijk te houden.

   Like

 7. De zeiksnorren zijn nou eenmaal het meest te vinden op sociale media en de reguliere media maakt daar handig gebruik van. Zoomt er op in etc. Ook een soort sneeuwbaleffect. Mij helpt het om dat zo te zien en dat het merendeel gewoon zijn leven lijdt en niet bezig is met haatreacties plaatsen. Keep up the positivity. Liefs, Jeanine

  Geliked door 1 persoon

 8. Azijnpissers heb je overal. Onze ton zou vanochtend vroeg geleegd worden. We laten ‘m gewoon staan. Wie weet legen ze hem morgen en anders volgende week. Als ze wel rijden maar ze veroorzaken schade aan geparkeerde auto’s jankt iedereen weer: ga met dat weer dan de weg niet op. Bij sommigen kan je het nooit goed doen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik beloof je ik zal nog meer aandacht besteden aan het scheren van mijn bovenlip.
  Verder ben ik het helemaal eens met jouw blog.

  Vrolijke groet van een oudere zeurpiet

  Geliked door 1 persoon

 10. Terechte opmerking. Ik was gisteren onderweg naar huis heel blij met al die mannen en vrouwen die voor ons met gevaar van eigen leven de weg op gaan om de wegen enigzins vrij te maken. Als ik niet van Apeldoorn F had moeten komen was ik niet de weg op gegaan, dat vooropgesteld. En ja de wegen zijn niet zo schoon als anders maar so be it. Snelheid aanpassen en je gezonde verstand gebruiken.
  Dat vuilnisophaaldiensten een keer niet gaan onder deze omstandigheden of de bussen niet op tijd rijden… boeiend. Dan doe je een week langer met je kliko en ga je wat eerder van huis? Weet je waarom er zo gezeikt wordt in dit land? Omdat er eigeijk weinig écht nijpends is om over te zeiken. Dat denk ik 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.