Nog even wachten

Begin 2018 werd ik lid van het FNV. In augustus van dat jaar, met een nog onbekende periode van even geen werk in het verschiet, melde ik mij aan als vrijwilliger. Ik zag wel iets in Loopbaanconsulent. In september draaide ik een keertje mee, en op 5 oktober nam ik deel aan dag één van de tweedaagse training Loopbaanconsulent. Aan het eind van die dag kreeg ik wat gluten binnen, waardoor ik op 6 oktober niet in staat was deel te nemen aan lesdag 1 van de module Webdesign behorende bij de opleiding Online Communicatie. Inderdaad. Om mijn dagen te vullen ging ik ook weer studeren.

Daar waar de training Loopbaanconsulent normaal gesproken een periode van 14 dagen tussen dag 1 en dag 2 kent, was dat dit keer 4 weken. Net als tussen de lesdagen Webdesign. Om het risico op het missen van lesdag 2 van Webdesign zo veel mogelijk te beperken, liet ik de 2e dag van de training Loopbaanconsulent aan mij voorbij gaan. Die zou ik op een later moment inhalen. Wel ging ik als loopbaanconsulent aan de slag.

In juni 2019 melde ik mij nogmaals aan voor de training Loopbaanconsulent. Deze ging vanwege te weinig aanmeldingen niet door. In 2020 gooide corona roet in het eten, en niet alleen wat betreft het volgen van trainingen. Ook de loopbaangesprekken zelf stonden op een laag pitje.

Een paar weken geleden hadden mijn collega Loopbaanconsulenten en ik een virtueel overleg met onze regiobestuurder en iemand van het Loopbaancentrum. Tijdens dat gesprek haalde ik aan dat ik nog steeds dag twee van de training niet had gevolgd en of iemand wist waar en wanneer er weer een training gegeven ging worden. ‘Dat zoeken we uit’ kreeg ik te horen. Drie dagen later kreeg ik een telefoontje. Of ik op 9 februari aan kon sluiten big dag twee van de training Loopbaanconsulent. Digitaal. Na wat appen met collega was het antwoord ja.

Van het weekend ging ik graven naar het trainingsmateriaal en vond dat zowaar terug. Vanmorgen om 8 uur nam ik alles wat ik ooit, heul lang geleden, had geleerd nog eens door. Om kwart over 9 begon de training. Het was een leuke, leerzame maar ook zware dag. Non verbale communicatie oppikken tijdens een teamgesprek is toch anders dan wanneer je in levende lijven tegenover iemand zit. Ik was dan ook blij toen ik om half 5 afscheid mocht nemen van de trainers.

En dan is het nu afwachten of ik door de trainers geschikt ben bevonden om als vrijwillig Loopbaanconsulent aan de slag te gaan. Dik twee jaar geleden dachten zij op basis van de eerste dag van wel. Of dat nu nog zo is? Ik ga het binnen nu en twee weken meemaken.

En dan ga ik nu, vooruitlopend op de beslissing, mijn ontwikkelvraag voor de toekomst naar mijn bestuurder mailen, en de trainers feedback geven. Dan zit de training Loopbaanconsulent er echt op. 😉

5 Comments

  1. Tot voor corona was het eenmaal in de zes weken twee uur in de avond. Dat is goed te doen. Als ik nu met de online spreekuren mee zou willen draaien, kan ik zelf aangeven hoe vaak ik ingepland wil worden. Dus goed te combineren.

   Like

 1. Ook ik heb mij ooit in het verre verleden aangemeld als loopbaancoach.

  Er was geen animo voor loopbaan coachgesprekken op dat moment.

  Het is helemaal uit mijn geheugen verdwenen.

  Leuk dat jij er wel mee verder gaat.

  Ik ben nu vooral met verduurzaming en energietransitie bezig. En feitelijk heb ik afscheid genomen van het werken.

  Krijgen we in de toekomst meer van jou te horen?

  Stille groet,

  Like

  1. Energietransitie. Ook binnen het FNV een hot topic. Volgende week mag ik aansluiten bij een bijeenkomst over ET regio Venlo. Ik ben benieuwd. Moest wel even aan jou denken toen ik de datum in mijn agenda schreef.

   Like

Reacties zijn gesloten.