Baas boven baas

Ik stapte van een dagplanner A6 formaat over naar een weekplanner A5(slim) formaat. Met tijdlijn. Dat was vorig jaar en ik dacht dat het door Corona en het formaat kwam, dat ik niet echt mijn ei kwijt kon in de agenda. Dus ging ik dit jaar voor dezelfde agenda maar een slag kleiner. Iets kleiner bleek niet de oplossing. Buiten dat ik zelden zin heb om in een priegelhandschrift te schrijven had mijn niet de aard erin hebben vooral te maken met de tijdlijn. Mijn hersenen kunnen de chaos van to do’s en afspraken door elkaar, waarbij de to do’s op een tijdstip staan waar ik ze zeker niet ga uitvoeren (omdat ik bijvoorbeeld aan het werk ben) niet aan.

Kijk, zo leer je nog eens iets over jezelf. Zo ongestructureerd als de pest, maar hyper worden van chaos.

Op Smoelenboek zag ik in een groep waar ik lid van ben een planner voorbij komen waarvan ik dacht, daar kan ik iets mee. Het bleek een Nederlandse planner te zijn, ongedateerd, die ook nog eens door die bolle.blauwe.man wordt verkocht. Makkelijker gaat haast niet. Omdat ik toch in bestelmodus was gooide ik ook nog wat pennen en een telefoonhoesje in mijn winkelwagentje.

Deze actie leverde mij één bestel- en drie verzendbevestigingen op. Maar geen nood, elk pakketje past door de brievenbus.

Aan het eind van de middag haalde ik mijn brievenbus leeg. Een van de goed passende pakketjes blokkeerde mijn brievenbus. Na flink peuteren had ik een fors pakket (minimaal A4), een pakket A5+ en en enorme enveloppe in mijn handen. In het forse pakket zat de A5 planner met ringband. In het andere pakket zat het telefoonhoesje. Wat, als ze het juiste formaat hadden gestuurd, best in een kleiner doosje had gepast. Maar dit terzijde.

En, baas boven baas, in de huge enveloppe zaten drie pennen in een doosje. Soms vraag ik mij af welke randdebiel de verpakkingen voor pakketjes uitkiest. Want dat daar nog enorme winst te behalen valt is mij wel duidelijk.

15 Comments

 1. Heel herkenbaar! Te bizar voor woorden. Het enige voordeel is, dat wanneer je iets breekbaars bestelt, er zo’n sliert plastic luchtkussentjes bij zit. Die gebruik ik altijd om mijn agressie over die grote dozen op te botvieren. Die steek ik allemaal één voor één bruut lek met mijn gevaarlijk grote keukenmes. En hier! Tjak! En nog een! Tjak! Heb je niks aan maar het lucht zo lekker op.

  Geliked door 1 persoon

 2. Van nature ben ik een planner, maar het moet niet niet al te ingewikkeld. Ik heb mijn Agenda A5 of A6 formaat. En ik heb een schrift waar ik alles in schrijf wat ik nog moet/wil doen. Als het klaar is gaat er een krul door en dan door naar de volgende. Paperclipje op de pagina’s die echt helemaal afgewerkt zijn. Bevalt prima!

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat is dus waarom ik die bolle blauwe beu ben. Je bestel bij hem en je krijgt het van 3 anderen en waarschijnlijk ook nog duurder is mijn ervaring. Hoop dat je planner goed is.

  Geliked door 1 persoon

 4. Planners zijn enorm lastig. Ben ik toch wel nieuwsgierig welke je nu genomen hebt.

  Like

  1. Ik ben nu voor de Mascha planner gegaan. A5, ringband, maand en weekoverzicht, ongedateerd en grotendeels zelf in te delen. Genoeg paper voor 12 maanden en 60 weken.

   Like

   1. Ikzelf heb de filofax clibbook. Ook ongedateerd en na te vullen. De agendaindeling vond ik niet zo handig maar heb ik zelf gemaakt en print ik uit. Met bijbestelde perforator zelf in te voegen. Misschien iet voor volgend jaar.

    Like

 5. Ik heb een doosje met ontwormingstabletten voor de honden besteld. Daar komt ern bezorger voor, lees ik in mijn mail… Erg benieuwd hoe groot de doos gaat zijn voor dat hele kleine pillendoosje…

  Like

 6. Ook hier vanwege Corona meerdere online bestellingen.

  En inderdaad het formaat van de verpakkingen en het gebruikte opvulmateriaal getuigen niet van enig logische nadenken dan wel ruimtelijk inzicht …..

  Trees en Trexs veroorzaken daarbij ook menig misverstand. Al heb ik wel al het respect voor de bezorgers voor alle moeite die zijn doen om alle pakketten zo goed en snel mogelijk te bezorgen!

  Instemmende groet,

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja de bezorgers, zelfs zij die de weg kwijt zijn, verdienen een pluim. Het zijn barre tijden, en niet alleen vanwege het weer (wat nu niet zo bar meer is…)

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.