Doe’s lief

Bij het maken van mijn avondplanning mag ik graag rekening houden met mijn dagplanning. Niet zozeer qua drukte, want als ik daar rekening mee zou houden kwam ik nooit aan een avondplanning toe. Nee, ik kijk vooral naar het aantal vergadermomentjes dat ik op een dag heb. Hoe handig het videobellen ook is, het kost mij meer energie dan een normale vergadering. Op dagen met drie of meer teamvergaderingen kan je mij rond vijf uur opvegen en kan ik geen beeldscherm meer zien. Dat gevoel duurt zelden langer dan een half uur, anders kwam er geen blog meer uit mijn vingers.

Gisteren stonden er twee vergaderingen op de planning en ineens waren het er drie. De twee van vandaag kregen gezelschap van een gepland en een ongepland exemplaar en zo zat ik op vier. Wat niets is in vergelijk met morgen. Vier afspraken werden er zes, en dan moet de dag nog beginnen. Het feit dat ik gepland had vanavond ook nog minimaal anderhalf uur geconcentreerd naar een scherm te kijken, onderwijl luistert naar een al dan niet goede spreken, en te pogen niet naar de andere aanwezige te kijken omdat dat teveel prikkels op levert, stond mij rond het middaguur ineens tegen.

Vroeger, lees een week of zo geleden, had ik gedacht, pech, gepland is gepland, had je maar beter na moeten denken. Vandaag dacht ik, Doe’s lief en stuurde een appje om mij af te melden, Inderdaad, doe’s lief geldt niet alleen voor anderen maar ook voor mijzelf. En dan is het nu tijd voor een kopje decafé met een lekkere schuimkraag van vers opgeklopte melk.

Fijne avond allemaal. En misschien dat ik morgen weer kom lezen. Vandaag beperk ik mijn schermtijd enigszins! ❤

9 Comments

 1. Gelijk heb je! Ik heb geen ervaring met videovergaderen, maar ik kan me goed voorstellen dat je daar gaarder van wordt dan van gewoon vergaderen (ook al niet echt mijn favoriete ding, vroegah) Lekker je matje uitrollen en yoga-en! Zen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja, na een dag schermwerken wil ik ’s avonds geen (computer) scherm meer zien. Ik probeer mensen eraan te laten wennen dat ik vaak zelfs vergeet mijn privémail te lezen. Bel me maar als je me snel nodig hebt…

  Like

 3. Wat je zegt! Ik zou het gewoon vergeten…lief doen tegen mezelf (-:
  We hebben weer iets gemeen: décafe drinken met een lekkere schuimkraag van opgeklopte melk.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat je gelijk hebt! Bij mij gaat de laptop om half 8 uit en dan verplaats is me naar de bank met mijn iPad. Telefoon op stil, ik zie geen appjes meer en wie me echt nodig geeft die belt wel op mijn vaste telefoon die ik om zelf te bellen nooit meer gebruik. Heerlijk rustig. Serietje kijken en een legpuzzel of spelletje op de iPad is dan heerlijk relaxed. En ik werk niet eens… Allemaal werkjes die ik mezelf toebedeel gewoon omdat ik het leuk vind. Fijne avond!

  Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.