Niet meer Zamen

Sinds 2006 fröbel ik wat op het net. Eerst alleen via een forum maar al snel volgde Hyves en aansluitend Facebook. Sinds 2011 kwam daar een blog, LinkedIn, Twitter en Instagram bij. Ik vond dat fröbelen wel leuk en droomde van een carrière switch. In 2018 nam ik afscheid van mijn toenmalige werkgever en startte met de opleiding Online Communicatie en Social Media. Het doel, influencer van een zekere leeftijd worden.

Begin 2019 vroeg ik mijzelf al af of het echt een droom was, of meer een vlucht. Al snel vermoedde ik het laatste en dat vermoedde groeide al snel uit tot een aan 95% grenzende zekerheid. Ik kreeg een stage plek als communicatie medewerker bij het project Levensloopbestendig Wonen Limburg. Een samenwerkingsverband tussen het collectief Zamen, de Gemeente Horst aan de Maas, de Hogeschool Zuyd, en een praktijk voor ergotherapie. Ik deed aan wat intercollegiale overleggen mee, woonde de afsluitende projectbijeenkomst bij, nam de Facebookpagina, de mailbox en de website over en vermaakte mij prima tijdens de duurzaamheidsmarkt De Greune Mért. Ondanks dat amuseren ging de 95% over in 100% en was ik klaar voor een toekomst in mijn oude vakgebied.

Ik vond werk en nam afscheid van mijn stageplek. Ik droeg de website over en de rest zou wel een keer komen. Facebook viel stil, zo af en toe rolde er een spambericht in de mailbox en het hele gebeuren zakte naar de achtergrond. Tot begin december. Ik kocht een nieuwe laptop en bij het koppelen van mijn G-mail aan Outlook zag ik die ene mailbox weer. Ik verwijderde een aantal spamberichten en keek nieuwsgierig op Facebook. Daar was al die tijd niets meer gebeurt.

Ik appte mijn contactpersonen om het laatste stukje overdracht te regelen. Eigenlijk doen we sinds het project gestopt is niets meer met de website en Facebook. Het collectief Zamen is verder gegaan als Langer thuis wonen. Het moge duidelijk zijn dat overdragen geen enkele zin had. Dus verwijderde ik de mailbox en schreef een berichtje op Facebook dat de pagina Levensloopbestendig wonen over is gegaan in Langer thuis wonen, en per 31 maart 2021 verwijderd wordt. Het leverde zowaar wat likes op.

Maandagochtend werd er aangebeld. Hoewel ik niets of niemand verwachtte, maakte ik toch de deur open en zag een enorme bos bloemen, met daarachter een bezorger, staan. De bezorger was op zoek naar Rianne. Verbaasd nam ik de enorme bos bloemen aan en las het kaartje. Mijn stage zit er definitief op. 😉

Nou ja, alleen de Facebook pagina moet nog verwijderd worden.

11 Comments

Reacties zijn gesloten.