Dubieus ..

‘Dat is een dubieuze combinatie,’ zeg Zoon. Op de aanrecht staat een pot Nutella met en lepel er naast. Ik vind het dubieuze wel meevallen. In de magnetron staat een beker melk warm te worden. Warme melk en een lepel Nutella: het recept voor mijn avonddrankje.

Vroegah kwam mijn chocolademelk in poedervorm uit de bekende gele bus. Drie lepels poeder op één beker melk. Hoe goed ik ook roerde, er zaten altijd klontjes in. Daar waar de melk goed te drinken was, waren de klontjes yuk. Smaakte naar koetjesrepen. Chocolade die de naam chocolade eigenlijk niet verdiende.

Melk met Nutella. Waarschijnlijk smaakt het anders dan ooit maar ben ik ooit gewoon vergeten. Er zit in ieder geval een heul vaag vleugje hazelnoot aan. Maar door het niet egale mengel, en de klontjes, is het een trip down memory lane. Leuke bijkomstigheid: de klontjes zijn nu wel te hachelen. In die zin is deze combinatie wel wat dubieus ja. 😉

22 Comments

 1. O jij weet ook hoe het moet he. Nutella krijg ik helaas kiespijn van. Ik at het graag op een rijstwafel maar ergens in de tijd kan ik die niet meer o goed verdragen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Benco! Wij hadden Benco. Dat waren korreltjes. Ik houd niet van chocolade(melk) dus ik heb het niet in huis. Ik drink in de winter ‘s avonds anijsmelk. Jammie!

  Like

 3. Oh die gele bussen met poeder. Hoeveel wij daar niet van op onze pannenkoeken strooiden.
  Deze combi van chocolademelk maken heb ik nog niet eerder geprobeerd. Wie weet, als ik eens trek heb haha.

  Geliked door 1 persoon

 4. Alles wat naar chocola proeft zoals chocoladevla, chocolademelk, chocoladeijs, etc, Grrrr. smerig. Alleen echte chocola dat naar echte chocola smaakt komt er in.
  Zelfs met slagroom kan het mij niet bekoren.

  Like

 5. De luxe-variant: zo’n soort “lepel” met een blok chocolade eraan chocolade-“lolly”, en die dan door de kokend warme melk roeren. Ik dronk het ooit, op een koude fietsdag, bij een luxe hotel op een terras. Ik houd niet van chocolademelk – vind het vaak veel te zoet – maar dit was ERG lekker!

  Geliked door 1 persoon

  1. Zulke lolly’s kocht ik eens. We vonden ze wel erg hard, die lolly. Pas later zagen we dat in hete melk moesten. Wij vonden de smaak juist niet lekker.

   Geliked door 2 people

  2. Ik denk dat de temperatuur en de omstandigheden daar ook een rol in hebben gespeeld. Voor mij meestal wel.

   Like

    1. Vaak ook omdat de kruidenmengsels die je hier koopt het net niet zijn; of omdat de basis anders gerijpt is en daardoor minder lekker.

     Like

     1. Nee hoor, mijn vakantie blijft altijd in het Nederlands 😉 Maar dingen die op de camping voor mijn tentje heerlijk smaken, zijn soms ronduit vies als ik ze thuis uit….

      Like

 6. Eerst een papje maken van de lepel Nutella met een weinig warme melk. Goed roeren zodat het papje mooi glad wordt. Herhalen met nog wat melk. Dat oplossen in de beker melk.
  Mijn moeder kookte een pan vol chocolademelk met cacao van Droste.

  Geliked door 2 people

 7. Mijn herinnering aan chocolademelk, de cacaopoeder uit het droste blikje, mengen met suiker, goed omroeren en dan stiekem een theelepel vol in je mond, de hemel, daarna warme melk erbij en weer goed roeren. ❤

  Geliked door 1 persoon

  1. Misschien dat er een suikervrije variant van nutella is? Een blokje chocolade schijnt het ook mee te werken maar dan moet de melk wel koken.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.