Jeugdige onbezonnenheid

In mijn jonge jaren heb ik een aantal maal, samen met mijn vader, meegedaan aan de nationale fietsdag. Eigenlijk niet mijn ding. Niet zozeer vanwege het fietsen, dat ging mij toen nog goed af, maar vanwege de mensenmassa. Dat laatste is de reden dat ik er in 2016 voor koos om mijn eerste (en meteen laatste) 5 km hardlopen in wedstrijdverband in Merselo te zwalken, en niet in Venlo. En dat terwijl de start en finish op wandelafstand van mijn huis gelegen zijn.

Mijn hardloopschoenen heb ik al een paar jaar geleden aan de wilgen gehangen. Ik houd het tegenwoordig bij wandelen. Laat de Venloop nu ook een wandelevenement hebben. Waar ik, vanwege de mensenmassa, dus liever niet aan meedoe. Terwijl het idee ‘samen wandelen’ mij best aanspreekt. Net als het sportieve element.

Zoals zoveel evenementen is de Venloop, zowel het hardloop als het wandelgedeelte, voor maart 2021 afgelast. Tenminste, het massale live gebeuren. Daarvoor in de plaats wordt een virtuele Venloop georganiseerd. Virtueel betekent in deze niet dat je achter een laptop op de bank een actiefiguurtje aan het wandelen zet, maar dat iedereen op zijn/haar eigen tijd, in zijn/haar eigen woonplaats aan de wandel kan. Er zit slechts een voorwaarden aan: je moet op zaterdag 27 maart wandelen.

Eigen tijd, geen massale start, eigen woonplaats. Zoiets spreekt mij aan. Dus heb ik mij aangemeld om op zaterdag 27 maart a.s. 10 km te gaan wandelen. Dat moet makkelijk lukken, dacht ik. Het eerste testrondje viel tegen. Toen ik twee uur na vertrek mijzelf uitgeput op de bank vleide, bleek ik slechts 9,3 km gewandeld te hebben. Mijn rondje moet duidelijk langer. Het plan was om elke vrije dag aan mijn rondje te werken want 10 kilometer is op een werkdag wat veel van het goede.

Maar ja… Pollen zijn niet om mee te dollen en zelfs mijn standaardrondje bleek vanuit het oogpunt van mijn gezondheid even niet haalbaar. So be it. De rest van de maand zal blijken of het, in een vlaag van jeugdige onbezonnenheid aanmelden voor de virtuele Venloop, een positief of negatief gevolg gaat krijgen. Hatsjoe!

13 Comments

 1. Ik vind jou heel dapper. Mijn hardloopschoenen hangen ook allang aan de wilgen. En wandelen doe ik graag en veel. Maar geen verplichte nummers. Je moet al zoveel in het leven. Dus wandel ik als ik zin heb (oké, soms moet ik even zin maken) en waar ik zin heb. En dan zie ik wel hoever dat is.

  Like

 2. 9,3 vind ik nog een héle goede prestatie! Ik vind op het moment 5 kilometer al heel wat – en wil dat graag uitbouwen, maaar met het genies en geproest van dit moment valt dat niet mee…

  Geliked door 1 persoon

 3. Ai meid, I feel your pain!! De voorbije dagen heb ik zo afgezien van die verdomde pollen! Wat is me dat. Vandaag is het wat beter en de volgende dagen voorspellen ze regen, dus dat zal ook helpen!
  Hoop dat jij dan onder een paraplu toch wat kilometers kan afleggen zonder te niezen en zonder naar adem te hoeven snakken!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb menig jaar al hoestend en proestend kilometer na kilometer afgelegd. Toen snapte iedereen dat het hooikoorts was… Nu overheerst de twijfel.

   Jij ook sterkte met het niezen. De ene dag regen die wij gehad hebben, heeft weinig verlichting gebracht.

   Geliked door 1 persoon

   1. Inderdaad, die ene dag heeft niets uitgehaald hier.
    Ik kijk zo uit naar de regen 😌

    En zoals je zegt, die twijfel hè. Als ik in de supermarkt ben en ik moet niezen door de hooikoorts, voel ik me zo bekeken 😔

    Like

    1. Vandaag liep er iemand door de supermarkt te rochelen. Dan klinkt een hooikoorts-nies toch anders… (en ze liep ook nog in de weg; drie dames en een heer op leeftijd die samen boodschappen deden en in het gangpad gingen overleggen).

     Like

 4. Is er geen 5 km? Dan switch je daarheen en loop je wat voor jou past. Wellicht uiteindelijk toch de 10 en anders alles wat daartussen zit 😘

  Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.