Piss Pouring Rain

Na anderhalve week lijden in stilte (behalve wat gezeur hier op mijn blog) had ik er genoeg van. Gevoelsmatig deed de medicatie dit jaar niet wat het andere jaren deed. Ik was er net zo goed aan als andere jaren. Groot verschil, andere jaren ging ik gewoon naar buiten of liet in ieder geval heel veel verse lucht binnen. Iets wat ik nu uit voorzorg niet deed. Over de bijwerkingen ga ik het hier niet eens hebben.

Wat doe je wanneer je denkt dat je andere medicatie nodig hebt? Ik bel dan de huisarts. Ik kreeg een bekende aan de lijn en deed mijn verhaal. Ik slikte mijn huidige medicatie inderdaad al een hele tijd en dan wil het spul wel eens minder gaan werken. Ik overleg met de huisarts, kreeg ik te horen. Bel morgen maar even terug.

Het resultaat: nieuwe hooikoortsmedicatie. Nog diezelfde ochtend kon ik het spul bij de apotheek ophalen. Weer thuis eindigde het doosje gesloten op het aanrecht. Die bewuste dag regende het namelijk. En niet zo’n klein beetje ook. Ik mag dan niet blij zijn met regen, vliegende pollen hebben een hekel aan regen. Regen maakt dat ze niet lekker met alle winden mee kunnen waaien maar tegen bomen, gebouwen en trottoirs worden geplakt.

Nu is een dagje niets hoeven slikken geen ramp. Sterker nog, mijn hoofdpijn werd er blij van en verdween als regen voor de zon. Of het spul werkt horen jullie op een later moment wel. Voor nu ben ik een blije gup. Met regen. Moehniehgekkerworre.

8 Comments

 1. Oeh! Ik kan me helemaal voorstellen hoe blij je met een flinke bui bent! Nu duimen dat je nieuwe medicatie werkt straks.

  Like

 2. Zomaar twee dingen om blij mee te zijn: nieuwe medicatie, en regen! Whoohoo! (Maar: ik hoop dat de nieuwe pillen/druppels je helpen. Ik heb er zelf in geringe mate last van, dus ik kan een beetje met je meevoelen)

  Geliked door 1 persoon

  1. Tot nu toe merk ik er weinig van… Heb ik vooral last van de bijwerkingen (merk ik nu ik dankzij een paar regen dagen even niets slik …)
   Maar het zijn een paar gekke weken geweest, dus misschien zit het wel tussen mijn oren of komen hoofdpijn en spierkrampen daar vandaan).
   Ik heb nu een week vakantie; als het weer weer wat beter wordt kan ik het pas echt testen; inclusief naar buiten gaan.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.