Vrolijk

Na regen komt zonneschijn inclusief een niesbui. De hoogste tijd om met de nieuwe medicatie te beginnen. Ik duwde het ding onder begeleiding van een half glas water onder mijn neus door. Na een uurtje of wat nam het niezen af. De hoogste tijd om de bijsluiter te lezen. Iets met een slimme meid. Zo kan ik er duf van worden. Ik was duf maar na twee weken onrustig slapen met veel nachtmerries vond ik dat niet verwonderlijk. Je kan er honger van krijgen (goh) en misselijk van worden. Heerlijke combinatie.

Van de vastgestelde bijwerkingen ging men door naar de mogelijke bijwerkingen. Wel gemeld, maar geen percentage aan te koppelen. Je kunt er agressief van worden. Kijk, daar word ik vrolijk van. Heb ik zomaar ineens een excuus voor het geval ik uit de bocht vlieg. Komt door mijn medicatie klinkt veel beter dan Ik was het ff helemaal zat.

Ik persoonlijk denk trouwens dat een mens niet agressief wordt van de medicatie, maar van het hele gedoe. Niezen, slecht slapen, pijn aan je ogen, loopneus, kapotte bovenlip van het snuiten, binnen blijven terwijl het lekker weer is. Hoofdpijn van je pillen. Ik weet dat zelfs moi, meestal het zonnetje in huis, daar toch enigszins door was aangedaan. Zelfs sjaggie begon te worden. Lontje werd korter en korter. In die zin maakt de bijwerking agressie mij vrolijk. Gedeelde smart is halve smart. Ik lijd niet alleen. Dat werk.

Waar word jij vrolijk van?

16 Comments

 1. Ik word vrolijk van muziek. Van schoon beddengoed. Van de zon. Van een lekker boek om mee op de bank te kruipen. Van de zee. Van het besef dat ik daar vlakbij woon. Van koffie drinken onder de douche. Van een keer niet koken maar Ping eten. Van mijn salaris dat nog elke maand gestort wordt. Van wandelen. Van kaascroissantjes. Van storm. Van uitslapen. En van nog 1001 dingen.

  En als ik straks lees dat je medicatie helpt. Dan word ik ook heel vrolijk..

  Like

 2. Een sprankelende opbloeiende natuur in het voorjaar.

  En ja ook ik lees bijsluiters en staar daarna verbaasd voor mij uit.

  Stille groet,

  Like

 3. Van jouw blog(s) word ik vrolijk! En van de zon op mijn huid, de wind om mijn hoofd (‘door mijn haren’ kan ik niet echt meer schrijven nu het zo gemillimeterd is, haha), blote voeten in het gras… nou ja, teveel om op te noemen. Maar goede nachtrust is ook wel belangrijk ja, dus ik wens je die van harte toe! (van onrustig slapen en nachtmerries heb ik trouwens ook wel last gehad de laatste tijd. Dezelfde pollen? Of gewoon de onrust in de wereld?)

  Like

  1. De onrust in de wereld zou zomaar een oorzaak kunnen zijn. Het lijkt of de tweedeling in de maatschappij alleen maar groter wordt in plaats van stabiel te blijven of kleiner te worden.

   Like

   1. Vandaag (na het lezen van een post op FB waar ik me in eerste instantie heel erg over begon op te winden) heb ik besloten er niet meer aan mee te doen. Aan die tweedeling, aan het onrust zaaien, aan het verkondigen van (mijn) mening- want wat je zegt: het wordt alleen maar groter en dat komt mede doordat ik (in dit geval) er zelf aan meedoe. BASTA, dus 🙂 Vanaf nu alleen nog maar klein maar fijn leven en daar kond van doen. ZO. Gezellig bij jou op de digitale koffie enzo…

    Geliked door 1 persoon

 4. Van een goede nacht slaap word ik vrolijk. Goed dat ik het daar niet van moet hebben want dan waren mijn huisgenoten reeds lang vertrokken. Gelukkig word ik ook blij wanneer de zon schijnt *oeps*
  Sterkte! ♥

  Geliked door 1 persoon

 5. Wel ik hoop dat de medicatie aanslaat en dat je je daardoor heel gelukkig mag voelen. Ook een leuke bijwerking, toch?

  Like

  1. Vooral in den morgen. Om tot de ontdekking te komen dat er over een paar weken weer met de klok gespeeld wordt… En het ‘s-morgens dus later licht wordt.

   Like

Reacties zijn gesloten.