Ambtenaar

Ik weet het, een flauwe titel maar ik denk dat iedereen de stereotypering van de ambtenaar wel kent, waardoor mijn relaas verder weinig uitleg behoeft. De aanloop naar mijn eerste vakantieweek van 2021 beloofde rustig te zijn. Alle tijdrovende werkzaamheden lagen achter mij, en met nauwelijks afspraken in mijn agenda zou er ook niet veel werk bij komen.

De dinsdag deed mij die belofte. De rest van de week weigerde mee te werken. Een telefoontje waarin ogenschijnlijk een simpele vraag gesteld werd, leverde mij een uurtje of vijf werk op. Inclusief overleggen met tweede, derde, vierde en vijfde partijen. Iets met gedeelde smart is halve smart.

Dan was er nog een rapport wat ik wel even zou doen maar door gebrek aan basisinformatie kon even met een sierlijke boog de prullenbak in. Wat volgde waren twee lange dagen en drie dagen zonder pauze. Zonder mijn zwakke blaas had ik mijn werkplek die dagen niet verlaten.

Al met al was ik blij toen het vrijdag half vijf was. Het rapport was opgeleverd en de simpele vraag beantwoord. De hoogste tijd om de laatste update te installeren en aansluitend mijn wachtwoord te wijzigen. Ik nam de laatste mail door, sloot een laatste ticket af en om twee minuten over vijf, twee minuten later dan gepland, deed ik een ambtenaartje. Telefoon en laptop gingen uit. Aansluitend verdwenen laptop, telefoon en muis in mijn werktas, en rolde ik de kabel op. Mijn werkplek ging naadloos over in mijn huiskamer. Werk ging geruisloos over in anderhalve week vakantie.

Ik ben er aan toe. Hoewel, tegen de tijd dat jullie dit lezen zit mijn vrije tijd er al weer bijna op.

15 Comments

 1. Ik trapte er niet in, hoor. Ik ken jou thuiswerkplek alsof ik wekelijks bij je over de vloer kom. Wat eigenlijk ook wel een beetje zo is natuurlijk. Fijn dat je lekker vakantie had.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb een problematischer vorm van de ambtenaar gevonden: De Kantoordino. En echt, ik hoop dat die heel snel uitsterft, want ze maken geen enkele werkplek leuker of aangenamer.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een prachtige tafel in die werkplek zeg! Ik had er al even naar zitten turen, zo van: heb je nou je keuken weer veranderd? Maar nee dus… Ik hoop dat je nu even kunt genieten van vrije tijd!

  Geliked door 2 people

  1. Een collega vroeg laatst waar ik de stoeltjes vandaan had… Dus ik zeg, dit is de ruimte tegenover het kantoor van de collega’s van de buitendienst. Zelfs de laptop op de foto is niet ‘van mij’ maar heb ik even geleend van de buitendienst zodat ik een foto kon maken.
   Ik vind de koffiemachine wat groot voor mijn keuken, en no way dat ik en een zeepdispenser en een desinfecteerde gel dispenser op ga hangen. Er zijn grenzen.

   Geliked door 1 persoon

   1. Haha, inderdaad… dát zette mij ook meteen al aan het wenkbrauwfronsen, die dispensers. Maar de tafel: kom maar brengen 😍

    Like

 4. Aj, ik lees hier iets wat ik als technisch weer herken. Kantoormensen uit mijn werkzame verleden gebruikte deze term.

  Bij mooi weer verlaat je dan je bureau en het kantoor. Op pad naar buiten, om lopende projecten en gedaan werk met eigen ogen bekijken en beoordelen.

  Onbereikbaar, want een lege batterij in de mobiel, of slecht bereik op moeilijke plekken, of een vergeten mobiel doen dan de rest …

  Vrolijke groet,

  Like

Reacties zijn gesloten.