Structuur

Ik twijfel een beetje hoe ik mij moet omschrijven. Welke volgorde de lading beter dekt. Ben ik een structuur-junk met chaotische inslag, of ben ik een chaoot met een voorliefde voor structuur. Ligt de waarheid in het midden? Wie het weet mag het zeggen.

De laatste maanden, zeg ongeveer een jaar, eigenlijk dus zolang ik niet meer spontaan onder de mensen mag komen, lijkt er meer structuur in mijn leven te komen. Denk ik beter na voordat ik tot actie over ga. Ren niet meer als een kip zonder kop achter mijn ingevingen aan.

Tenminste, wanneer de eerste twee dagen van mijn korte voorjaars/herfstvakantie als representatief kunnen worden beschouwd. Maandag maakte ik gebruik van mijn ritje naar de winkel om ook even de niesbui opwekkende plant bij vriendin te dumpen. En dinsdag reed ik na mijn kappersbezoek niet line recta naar huis maar stopte eerst in het tussenliggende kerkdorp om vitamine D pillen te kopen om vervolgens via het tuincentrum naar huis te rijden. Dat laatste bleek niet nodig, want nog gesloten, maar het idee was goed. Gestructureerd..

Vorig jaar had die rit er heel anders uitgezien. Was ik al bijna thuis geweest wanneer ik bedacht dat ik ook nog vitamine D pillen nodig had, was (misschien wel op het eigen parkeerterrein) omgekeerd en naar de drogist gereden. Weer bijna thuis had ik aan de potgrond gedacht, mij afgevraagd of de winkel wel open was, de auto geparkeerd, mijn boodschappen binnen gelegd, niet gecheckt of de winkel al open mocht zijn, om teleurgesteld voor een gesloten deur te eindigen.

Echt. Het wordt nog wel eens wat met mij. 😉

13 Comments

 1. En hoe ging de rest van je vakantie?
  Nee, hoor. Geintje. Je bent harstikke goed bezig.

  Like

 2. Het lijkt erop dat de opgelegde ‘rust’ als gevolg van de pandemie jou dus goed doet. En da’s mooi! Ik vermoed dat veel mensen chaotisch bezig zijn zoals jij jezelf beschrijft een jaar geleden, omdat ze veel te druk zijn. Ze teveel ‘moeten’ doen, onthouden. Teveel wíllen, misschien ook wel. En dan gaat het mis ja. Vasthouden, dit! 🙂

  Like

  1. Als ik dat toen allemaal te voet of met de fiets had gedaan klopt het. Maar het was toch vaak autowerk. Heel veel nutteloze ritjes (al is er niets mis met nutteloze ritjes) ..

   Rust in mijn hoofd? Ja, maar dat was al een tijdje. De structuur nu heeft denk ik meer te maken met zo min mogelijk buiten komen tijdens de pandemie

   Like

Reacties zijn gesloten.