Zweeds karma

Tijdens de schoonmaakactie van mijn balkon plopte de wens voor een lounge bank weer op. Met de gedachten over een paar jaar wanneer ik het hele balkon onder handen neem schoof ik het idee aan de kant. Bovendien, dacht ik erachter aan, stel dat de lockdown van de zomer al is afgelopen, dan maak ik nauwelijks gebruik van mijn balkon.

Ja lieve lezers, soms heb ik hele vreemde ideeën over mijzelf. Ik behoor namelijk tot de mensen die nauwelijks hinder van de lockdown ondervinden en er in bepaalde opzichten zelfs voordeel bij hebben. Ik ben geen festival bezoeker, ga niet graag op vakantie, etentjes het liefst in kleine kring en een terrasje pikken is leuk, maar ik geef de stoel na een uurtje of wat graag weer terug. Ik ben een blije thuisblijver en afgelopen zomer heb ik mijn er niet op uit gaan bij niemand hoeven te verdedigen.

Het idee dat mijn balkon door mij te weinig wordt gebruikt zit voor 100% tussen mijn oren. De eerste lentedag ging over in een herfststorm en ik amuseerde mij kostelijk met het binge-watchen van balkon make-overs. Met een hoofd vol ideeën ging ik naar http://www.ikea. u weet wel en maakte een keuze. Herzag mijn keuze. Herzag de herziening van mijn keuzen. Herzag de herziening van de herzaging euh.. Oké, ik twijfelde enorm, maar na twee weken wikken, wegen en heroverwegen was ik er uit. Ik hevelde de inhoud van mijn favorietenlijst over naar de winkelwagen en drukte op bestellen.

Natuurlijk had ik de waarschuwing gezien. Ikea heeft het druk en kan niet alle bestellingen in behandeling nemen. Ik dacht dat het zo’n vaart niet zou lopen. Dus wel. Ophalen was wellicht een optie, maar juist de loungebank die ik heb uitgekozen is geen bouwpakket en past niet in mijn auto. Uitermate teleurstellend dit.

Volgens mij is het karma; is het universum van mening dat ik het nog wel een jaartje zonder lounge bank kan. Waarschijnlijk heeft het universum gelijk. Zo niet, zie ik over een paar maanden wel weer. Voor nu laat ik het los.

21 Comments

 1. Jaja, die Zweden…..
  Ik heb ook te lang geaarzeld en gedubt.
  Nu ik weet wat ik wil is het niet meer op voorraad voor bezorging…. En erger nog, afhalen alleen nog in Eindhoven of Heerlen. Of Delft, maar als ik die kies, is de winkel niet meer beschikbaar.. Ook hier dus geduld oefenen 🙂

  Like

   1. Haha, leuk idee, maar mij toch iets te ver. En vast ook nog een te kleine auto 😉

    Like

    1. Zucht. Het was het proberen waard. Maar ik geloof dat ik een vrijwilliger heb gevonden met een iets grotere auto inclusief trekhaak en mogelijkheid om een aanhanger te lenen.

     Geliked door 1 persoon

 2. Het lijkt mij juist een heel goede investering als je toch niet zo uithuizig bent.
  Vriendjelief nam toen ik nog in Eindje woonde een witte bank mee, heel simpel ding. Maar zodra het kan zit ik erop beter dan de meeste stoelen.

  Like

  1. I weet dat het een goede investering is. Maar het exemplaar wat ik het mooist vind past niet in mijn auto.
   Van het weekend ga ik het nogmaals proberen.

   Like

 3. En een hangmat? Die heb je in een wip opgezet en weggezet (-:
  Ik moest lachen om je karma of het universum…
  Voorjaarsgroet.

  Like

  1. Hangmat is het niet helemaal voor mij en zo een met standaard neemt best wat ruimte in beslag. Zeg ik nu. Maar ik neem het wel in de overwegingen mee.

   Like

 4. Jij kan écht niet nog een jaartje zonder loungebank! Niemand kan nog een jaartje zonder loungebank. Mensen zonder loungebank dénken dat ze best nog een jaartje zonder loungebank kunnen. Maar als ze eenmaal een loungebank hebben, dan beseffen ze pas hoe ze een loungebank gemist hebben. Een loungebank koop je altijd te laat.

  Zo. Ik heb gesproken.
  Ik houd nu verder mijn mond en ga al mijn positieve vibes richting het blauw-gele distributiecentrum sturen.
  Kom maar door met die loungebank!

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha, ik zei net tegen Angela dat ik het van het weekend nogmaals probeer en als het dan niets wordt, ga ik voor het bouwpakket en haal dat een keer op.
   Nog een jaar zonder… Ik weet niet of ik het red. Al loop ik wel het risico dat de Boysz de bank confisqueren.

   Like

 5. “maakte een keuze. Herzag mijn keuze. Herzag de herziening van mijn keuzen. Herzag de herziening van de herzaging” het zou een verhaal van mijn kunnen zijn. Hier zelfde dilemma, hetzij met andere spullen. Ik denk dat ik nog maar even wacht dan. 🙂

  Groetjes Angela

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb het eerst losgelaten en nu denk ik, van het weekend nog maar eens proberen en als er weer niet bezorgd kan worden, dan ga ik voor het bouwpakket en haal het zelf wel op. Puh.
   Maar ja. Dat denk ik nu. 😉

   Geliked door 1 persoon

 6. Het mooie weer komt echt wel.
  Ik vermoed dat de boysz binnenkort gaan klagen over de gebrekkige zitruimte op jouw balkon.

  Vrolijke Voorjaarsgroet,

  Like

Reacties zijn gesloten.