Picasso

Ik ben geen make up smeerder. Veel verder dan het smeren van een dagcrème en een lijntje in de buurt van mijn ogen kom ik niet. Soms een vleugje lipstick, een likje mascara en/of een haal met een eyeliner maken het geheel compleet. De laatste keer lipstick kan ik mij niet meer herinneren. Eyeliner en mascara wel. Dat was op de dag van schrijven.

Ergens in mijn poging te verduurzamen heb ik een afslag gemist. Daar waar ooit mijn oogpotlood aan de naam voldeed, bestaat mijn oogpotlood al enige tijd uit een plastic omhulsel met daarin een staafje kleur. Het groene omhulsel is leeg, het grijze bijna. Waarschijnlijk dé reden waarom ik naar de eyeliner grijp. Een miskoop want niet voorzien van een dunne punt, maar een platte punt. Met een dunne punt maakt het niet uit hoe je het potlood vasthoudt bij een platte punt wel. Zeker wanneer je poogt beide ogen van eenzelfde lijn te voorzien.

Hoewel ik beide keren op dezelfde wijze op mijn ooglid heb geplaatst. Beide keren eenzelfde lijn heb getrokken, zien mijn ogen er behoorlijk verschillend uit. Het rechteroog ‘wijst’ naar beneden terwijl mijn linkeroog redelijk recht in mijn gezicht staat. Doe ik mijn ogen half dicht, zijn de lijnen gelijk. Doe ik mijn ogen open, lijk ik op een schilderij van Picasso. Die dus natuurgetrouwer bleek te schilderen dan ik altijd heb geleerd. Die scheve ogen, da’s gewoon echt en geen fantasie.

Met water, olie en een wattenstaafje ‘trek’ ik het geheel recht. Voor zover dat gaat want nu ik er op let zie ik pas hoe scheef dat ene oog staat. Hoever het ooglid aan het zakken is. Ik dacht altijd dat ik zo scheef op foto’s sta omdat ik gekke bekken trek, maar zijn de foto’s met de gekste bek het rechtst.

Ter plekke besluit ik om afscheid te nemen van mijn miskoop. Daarnaast schaf ik ter vervanging van de in plastic gehulde staafjes kohl een ouderwets oogpotlood aan. Omdat ik toch duurzaam bezig ben, gooi ik ook twee oogschaduwpotloden in mijn winkelmandje. En een puntenslijper. Soms is verduurzamen zo simpel. Je hebt er alleen een vleugje Picasso voor nodig.

17 Comments

 1. Meestal hier alleen mascara. Tot ik weer zo’n vlaag krijg en bedenk dat ik meer make up ga gebruiken. Dan haal ik mijn kohlpotlood weer te voorschijn. Zo’n vlaag duurt meestal één dag… Eyeliner ben ik nooit aan begonnen. Ik ken mezelf; dat wordt niks.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik kocht onlangs een eyeliner van Clinique en ik moet zeggen dat dat ding fantastisch is! In een trek de juiste lijn, en wel aan beide ogen.
  Het jammere is dat het niet waterproof is en dus bij mij afgeeft op het bovenste deel van mijn oog omdat ik daar ineens te veel vel heb …

  Like

   1. Wreed hè. Ik durf nu geen eyeliner meer opdoen want door de condensatie met het mondmasker gaat die kleur over

    Like

 3. Toevallig! Ik ben zeer op zoek naar een goedkope dagcreme zonder microplastics (ontdekte onlangs dat wat ik nu gebruik ZO fout is!) en dacht eraan om in het kader van verduurzaming maar helemaal af te stappen van al die extra’s: hier een héél enkele keer mascara, oogschaduw(potlood) – wel zo makkelijk voor een motorisch uitgedaagde vrouw – en wat lipstick. Maar dat is ook alweer jaren geleden, meestal zit ik naturel achter de Zoom….

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik gebruik altijd een oogpotlood, want anders komt het ook niet goed… Daar kan ik tenminste een fatsoenlijk lijntje mee trekken. Daarnaast gebruik ik mascara en lippenstift. En dag- en nachtcrème en dat is het.

  Like

  1. Ik kan met een eyeliner prachtige lijnen trekken alleen mijn hoofd werkt niet mee. Nu ik er meer op let zie ik dat ik vooral niet richting mijn ooghoeken moet gaan. Zelfs niet met een wat vager oogpotlood.
   Een mens is nooit te oud om haar eigen gezicht echt te zien.

   Like

 5. Ik gebruik iedere dag nachtcrème als ik naar bed ga. En op werkdagen (als in: naar kantoor) lippenstift. Dus die lippenstift ligt hier eigenlijk ook wel uit te drogen. Soort van.

  Like

 6. Make-up aanbrengen en zeker op ogen is gewoon een kunst. Soms zie ik op TV ook wel vrouwen die dus echt geschminkt zijn door professionals dat de ogen er anders uitzien. En ja, die potloden moeten hier ook maar weer terug in de make-uptas.

  Geliked door 1 persoon

 7. Om een of andere reden resoneert de combinatie ‘verduurzamen’ en ‘winkelmandje’ niet bij mij… 😉 En ik heb het jaren geleden opgegeven, dat geklieder rond mijn ogen in een poging ze eruit te laten zien zoals ik WIL dat ze eruit zien. Daarvoor heb ik plastische chirurgie nodig denk ik 😀 Dus ik heb mijn ‘hangoogjes’ inmiddels geaccepteerd dat ze zijn zoals ze zijn, en dat ik er niks meer aan ga knutselen. Scheelt een hoop tijd, en frustratie

  Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.