Zo’n serie is leuk

Toen ik mijn blogpauze inlaste vroeg een collega plagend, las je ook een ommetjes-pauze in, dan kan ik je inhalen. Ik moest hartelijk lachen tot de hooikoorts mijn in haar greep kreeg en ik stopte met wandelen. Het feit dat ik de serie van 43 dagen op rij wandelen doorbrak deed mij maar net iets minder pijn dan het het missen van beweging en buitenlucht. Tussen stoppen en nu ging ik nog wel eens aan de wandel, maar echt structureel was het niet en regelmatig vergat ik de app aan te zetten.

Tijdens het werkoverleg van de afdeling melde de koploper van het afdelingsteam dat ik op moest passen want dat de plagende collega nog slechts 12 punten achter lag. Mijn rug gooide roet in het eten voor wat betreft mijn plan om nog diezelfde dag het wandelen weer op te pakken.

De volgende dag ging ik al vroeg aan de wandel. Natuurlijk maakte ik mijn collega’s deelgenoot van die wandeling. Ik voelde hoe er aan de andere kant van het scherm gerekend werd. Wandeling 5 punten, actief 4 extra, voor 9 uur nog eens 4 extra. Niet dus. De app had zichzelf uitgeschakeld. Ik kreeg niks, noppes, nadah aan punten.

Wat ik een uurtje later via de chat wel kreeg was een printscreen van het klassement. Ik was mijn derde plaats kwijt geraakt. Het werk van die dag was intensief en gilde om zo af en toe een pauze. Een pauze die ik benutte om mijn tweede wandeling van de dag te maken. Zelfde rondje, nog sneller gelopen. Aan het eind van de rit deelde ik voor het eerst tijdens mijn app-wandel-leven de stand van die dag via what’s app met mijzelf. Toen kon ik naar mijn punten kijken.

Echt, die app heeft een hekel aan mij want ik kreeg alleen de standaard 5 punten. Niks voor een actief gewandeld rondje, nog minder voor het delen van het resultaat. Ondanks dat ben ik collega toch weer voorbij gegaan*). En eigenlijk zal het mij aan mijn reet roesten. De serie van 43 dagen, dat was leuk. Maar verder gaat het om het wandelen. Iets wat nu lente 2 op komst is, leuker is dan ooit.

*)Niet voor lang. Hij loopt nu al zo ver voor, dat ik hem zelfs niet meer in de nek kan hijgen 😉

8 Comments

 1. Hahahaha ……….. herkenbaar zeg. Wij hebben met het werk ook een team, het plaatselijke team is uitgedund tot 3, waarvan ik de enige nog actief ben. Maar het landelijke team is nu sinds een maand in de lucht ………. helaas een ouder toestel die niet altijd alles registreert ………

  Geliked door 1 persoon

 2. Oeh! Da’s wel echt een wedstrijdje zo…
  Dat aanzetten is wel een dingetje. Daar gaat het bij mij ook nogal eens mis. Eigenlijk zat ik al te overwegen de app van mijn telefoon te gooien. Nu het lente wordt (toch?) heb ik niet echt meer een schop onder den bips nodig.

  Like

  1. Als je de app verwijdert, verwijder jezelf dan eerst uit eventuele groepen waar je in zit. Dan schuift iedereen die achter je staat spontaan een plaatsje op. 😉

   Like

 3. Ik doe inmiddels ook mee met de ommetjes via het werk. En ik sta fier bovenaan. En volgens mij kan ik ook niet meer ingehaald worden als ik gewoon iedere dag blijf wandelen. En tja, dat zit nou eenmaal in het systeem. 😉

  Like

  1. Het zat ook in mijn systeem maar ja.. dankzij de hooikoorts kon ik weken niet buiten komen.
   Nu ben ik weer rustig aan het opbouwen (maar vergeet regelmatig de app aan te zetten, of het kreng heeft het na afloop niet gedaan).

   Like

 4. Wat een “vervelende” collega heb jij toch!… misschien moet ik ook maar even een break inplannen ?! 😜

  Like

  1. Hoeft niet hoor. Het ritme is er dusdanig uit dat het volgens mij nooit meer goed gaat komen.
   Hoewel.. Ik kan nu wel een klein rondje wandelen. Goed idee, 😉

   Like

Reacties zijn gesloten.