Het ligt aan mij ..

Het leek zo ver weg, maar tijd vliegt en ineens stond 27 maart voor de deur. De dag van de virtuele Venloop. Ik had Vriendin bereid gevonden mee te wandelen en zij had ook een prachtige route uitgestippeld. Rondje met het Pontje. Iets meer dan tien kilometer maar niet gek veel.

Iets over tienen vertrokken we. Ik zette de app aan en die vroeg om een inschrijving. Dat had ik bij het installeren al gedaan, maar vooruit. Ik voerde mijn gegevens in, koos de afstand, en klikte op start. Aansluitend startte ik de Ommetjes app op. Niet voor de punten, en niet eens voor de serie (want de dag ervoor was de app blijven hangen waardoor mijn wandeling niet was geregistreerd) maar omdat ik hardleers ben.

Na ongeveer een half uur wandelen vond ik dat ik de Ommetjes-app wel uit kon zetten. Die vond wederom dat ik niet actief genoeg gewandeld had. Gelukkig werd de wandeling zelf wel geregistreerd. Voor de gein keek ik even in de andere app. Download de overige onderdelen, en activeer de app. Hiervoor heeft u wifi nodig. Yeah right. Wifi, in de middle of nowhere. Met een druk op de knop verdween de app in de prullenbak. Ik denk dat ik aan een andere telefoon toe ben, zei ik, ik word helemaal gestoord van die niet werkende apps op deze telefoon.

Al kletsend wandelde we verder. Namen het pontje. Lastte een rustmomentje in. Waaide bijna van de dijk. Vermeden andere wandelaars. Genoten van zon, wind en regen. Prezen ons gelukkig dat de hagel een uur voor ons vertrek was gevallen. Tegen de tijd dat we de trap van de Zuiderbrug opliepen begonnen we ons onderstel te voelen. Gelukkig zat de wandeling (10,4k) er toen bijna op.

Ik dronk koffie en ging naar huis. Ik opende mijn laptop en zag dat ik een mailtje had. Van de Venloop. Bedankt voor uw inschrijving. Klik op de link en lees de beschrijving van de app nauwkeurig door. Zucht. Misschien is in dit geval de telefoon toch niet de hoofdschuldige en ligt het aan mij.

Aan de andere kant. Een app met een boekwerk van een handleiding, da’s tegenwoordig aan niemand meer besteed. Het goede nieuws: een nieuwe telefoon aanschaffen heeft ineens wat minder prioriteit. Kan ik op mijn gemak op zoek gaan naar een andere in plaats van overhaast.

7 Comments

  1. Het ziet er uit en klinkt als een heerlijke wandeling. Wat doen die apps er dan toe? Ik merk dat het me steeds meer tegen gaat staan om alles maar bij te houden. Dus ehhh… als je me binnenkort kwijt bent…

    Like

  2. Tja, als wandelen ook al hightech wordt….. Ik vind het al zo luxe om mijn superstoere, hightech Meindlwandelschoenen aan te trekken, aluminium waterfles mee, goed waterdichte regencape – en gaan!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.