Tweede leven

Vier weken geleden, net toen het hooikoorts seizoen begon, kreeg ik een prachtige bos bloemen. Een deel van de bloemen maakte mij aan het niezen. Gelukkig was het mooi weer. Ik ruime het balkon op, en gaf de bos bloemen een strategisch plekje. Uit de wind, in de zon en… te zien vanaf mijn werkplek.

Het bleek een meerfase bos. Tegen de tijd dat de tulpen waren uitgebloeid gingen de rozen open. Toen de rozen het begaven opende de lelie zich in al haar glorie en toen ik er echt niets meer van kon maken bleken de takken geen wilgen te zijn maar iets fruiterigs, die langzaam bloesem krijgen.

De takken zijn te mooi om weg te doen, zei ik tijdens het wandelen tegen Vriendin. Ik denk dat ik de rest weg doe, en de takken in de pot laat staan. Misschien schiet er wel eentje wortel. Ik met alleen nog iets bedenken dat de takken fier recht op blijven staan.

Vriendin is van het type creatief. Wat haar ogen zien kunnen haar handen maken. Daarbij is zij qua materiaal van alle markten thuis. En zo vertrok ik aan het begin van de middag niet alleen moe en voldaan van het wandelen, maar ook met een stuk kippengaas waarmee ik de takken in de pot kon verankeren.

Maandag, de eerste dag van de tweede lente, ging ik met een vuilniszak, kniptang, kippengaas, potgrond en mooie takken aan de slag. 9 takken, uit elkaar gehouden door kippengaas, maken een aardig bos. Een tweede leven bos. En wie weet volgt er zelfs een derde leven. Dat zou helemaal bijzonder zijn.

9 Comments

  1. Volgens mij is het bij bomen of vanuit een zaadje, of enten op de stam van een andere boom … Met uitzondering van de hazelaar die aan een snipper al voldoende heeft om weer een struik te worden.
   Maar we gaan het zien en als het wat wordt, laat ik het zeker weten.

   Like

 1. wat een geweldig idee om die ruiker buiten te zetten zichtbaar vanaf je werkplek.
  de meeldraden van de lelies zijn voor mij het lastigst, mijn man snijd die altijd af wanneer ik toevallig zo’n ruiker krijg, want zelf koop ik nooit lelies, net omwille van dat niezen

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb ook eens zo’n meerfasenbos gehad, echt fantastisch! Zou mooi zijn als er iets gaat wortelen inderdaad. Bij voorkeur iets waar je niet allergisch voor bent natuurlijk…

  Like

Reacties zijn gesloten.