Paniekvoetbal

Ik plaatste dus een bestelling bij IKEA. Zowel op de website als in de bevestigingsmail stond dat de spullen op donderdag 1 april tussen 09:00 en 21:00 uur bezorgd zouden worden. Op de dag zelf zou ik een iets specifieker tijdframe krijgen. Inclusief SMSjes en belletjes en weet ik wat. Prima wat mij betreft. Ik ben overdag toch thuis.

Woensdagochtend zag ik dat ik heel veel mailtjes had gehad. Allemaal van PostNL Extra. Verzonden tussen dinsdagavond 21:00 uur en woensdagochtend 04:00 uur.

 • Wij hebben een aanmelding van IKEA gehad. Het pakket wordt op 31 maart tussen 09:00 en 21:00 uur bezorgd.
 • Onze corona-voorzorgsmaatregelen zijn..
 • Wij hebben een aanmelding van IKEA gehad. Het pakket wordt op 31 maart tussen 10:00 en 13:00 uur bezorgd.
 • Onze corona-voorzorgsmaatregelen zijn…
 • Helaas, IKEA heeft de spullen nog niet aangeleverd. De levering op 31 maart gaat niet door.
 • Onze corona-voorzorgsmaatregelen zijn…
 • Ondanks eerdere berichtgeving komen wij vandaag geen pakket bezorgen. Neem contact op met de leverancier om een nieuwe afspraak in te plannen.
 • Onze corona-voorzorgsmaatregelen zijn…

Als ik ergens geen zin in heb, is het naar de klantenservice van IKEA bellen. Ik keek dus even op de site. Daar stond nog steeds 1 april als leverdatum. Paniekvoetbal van PostNL Extra, concludeerde ik, en wachtte rustig af. En inderdaad, rond negen uur ‘s-avonds kreeg ik een mailtje van PostNL Extra dat mijn pakket op donderdag 1 april bezorgd zou worden. Er volgende nog wat mailtjes, een SMSje en twee telefoontjes. Maar donderdag 1 april, om half elf ‘s-morgens, werden de pakketten bezorgd. Geheel conform de corona-voorzorgsmaatregelen.

Denk ik. Die zes mailtjes had ik nl niet gelezen. Iets met overkill.

8 Comments

 1. Wat een spam! Bizar is dat, toch. Maar wel fijn dat je spulletjes toch geleverd zijn.
  Heb jij toevallig ook beter weer besteld?

  Like

 2. Ik denk dat de coronamaatregelen niet echt zijn veranderd in het tijdsbestek tussen de eerste hoos mailtjes en de tweede hoos mailtjes 😉

  Like

  1. Nah.. Ik kon geen verschil ontdekken. De ICT die in heeft geregeld dat 5 minuten na elk mailtje over een bezorging er een corona-maatregelen mailtje wordt verstuurd verdient een schop onder zijn kont.

   Like

 3. Om de bezorgkosten uit te sparen bood mijn buurvrouw aan om voor mij even naar Ikea te rijden.
  Corona-proof werden wij op het parkeerdek van mijn bestelling voorzien.

  Perfect geregeld conform de gemaakte afspraken on line.

  Trix&Trees ervaringen bij andere te bezorgen bestellingen zijn inderdaad slecht voor de gemoedsrust…

  Stille groet,

  Like

  1. Op en neer rijden kost bijna net zoveel als de in dit geval de bezorgkosten. En mijn bestelling was op de 2 dichtstbijzijnde locaties niet beschikbaar. En om nu het hele land te doorkruisen.

   Lieve buurvrouw heb jij btw.

   Like

Reacties zijn gesloten.