De juiste persoon

Ik ben net lekker aan het werk, wanneer het programma waarin ik aan het fröbelen ben van mijn scherm verdwijnt. Ik kijk naar de taakbalk. Mijn hoop dat ik het programma alleen maar heb geminimaliseerd verdwijnt als sneeuw voor de zon. Helaas. Het programma staat ook niet in de taakbalk. Vanwege de aard van de applicatie is alleen opnieuw opstarten geen optie. Dus log ik uit, en weer in. Normaal het wondermiddel. Dit keer niet.

Zuchtend log ik niet alleen uit maar sluit ook de laptop af. Loop drie rondjes door de kamer, zet een kop koffie, en druk op start. Ik log in op de laptop en aansluitend op het bedrijfsdomein. Ik klik op het programma en het keuzescherm opent zich. Ik klik op openen….. Er gaan wat rondjes draaien, ik zie iets op de taakbalk verschijnen, de rondjes stoppen met draaien en de taakbalk is weer leeg. Ik start nogmaals op maar krijg een foutmelding.

Ik trek mijn hele arsenaal eerste hulp bij computerproblemen uit de kast. Uit en aanzetten heb ik al gedaan. Ik gooi er een harde reset tegenaan. Log in via de SIM-kaart. Open taakbeheer en sluit alle mogelijke stoorzenders uit. Na een kwartier klootviolen moet ik erkennen dat dit probleem mijn kennis overstijgt. Ik bel de collega’s van de Helpdesk. Je moet me helpen, zeg ik. Ik sta op het punt de laptop uit het raam te gooien. Collega Helpdesk wil weten waar ik woon. Dan ga ik onder je raam staan en vang ‘em op. Je weet dat er nauwelijks voorraad is, dus een vervangend exemplaar zit er niet in.

Ik leg hem mijn probleem voor. Hij heeft geen andere oplossingen dan dat wat ik al gedaan heb. Samen kunnen we nog één ding bedenken: Naar locatie gaan in de hoop dat een van de collega’s van de buitendienst aanwezig is en een oplossing heeft.. Of dat rechtsreeks op het bedrijfsnetwerk inloggen misschien al voldoende is.

Terwijl ik mijn spullen bij elkaar zoek zie ik een chatmelding verschijnen. Het is de collega voor wie ik aan het werken was toen het programma verdween. Ik zeg hem dat-ie waarschijnlijk pech heeft. Niets opgeleverd krijgt. Ik gooi mijn frustratie in de groep en meld dat ik op het punt sta om naar locatie te gaan. Zit jij in de testgroep? vraagt hij. De testgroep mag onder andere het programma waarin ik werk via een andere omgeving openen. Eentje die stabieler schijnt te zijn. Ik zit niet in de testgroep.

Ik heb tegen de juiste persoon zitten klagen, want tien minuten later maak ik onderdeel uit van de testgroep. Weer tien minuten later staat de software op mijn laptop; ben ik up and running en de koningin te rijk. Alles doet het weer. Later die dag, wanneer ik per ongeluk het programma sluit, ben ik helemaal een gelukkig mens wanneer blijkt dat ik niet uit hoef te loggen om mijn programma opnieuw op te starten. Wat mij betreft is de test geslaagd.

11 Comments

 1. Eigenlijk weinig last. Gewoon omdat ik niet op een bedrijfsnetwerk hoef te werken en omdat ik redelijk storing kan zoeken. Toch ging dat een paar weken geleden mis en maakte ik een onnodige wandeling naar m’n laptopleverancier. Toen ik het probleem vertelde begon ie te lachen en later heb ik dat met hem meegedaan.

  Like

   1. Die is bij mij uitgeschakeld, ik gebruik altijd een muis. Nee, m’n wifi vertikte het zomaar. Deze laptop heeft daar een miniscuul vliegtuigstandschakelaartje voor aan de zijkant. Ik had al de software van de van die vliegtuigstand vernieuwd, omdat Dell dat aangaf. Hielp dus niet. 😉

    Like

 2. Computers die niet werken zijn denk ik wel mijn grootste irritatie op het werk. 8 uur in de ochtend, de telefoon gaat volop en je kan niemand helpen omdat je niet in het systeem kan. 🤬

  Like

Reacties zijn gesloten.