Beetje verbaasd

Toen het idee om mijn balkon nu al te pimpen eenmaal in mijn hoofd zat, kon ik niets anders doen dan op zoek gaan naar passend buitenmeubilair. Ik begon bij de Zweedse doe-het-grotendeels-zelf gigant. Tot mijn verbazing las ik dat het meubilair van mijn dromen in de wintermaanden beter binnen opgeslagen kon worden. Ik krabbelde mij eens achter het oor. Ik kom uit een tijd dat buitenmeubilair of opvouwbaar was waardoor het makkelijk binnen kon overwinteren, of tegen weer en wind kon. Hoewel ik van mening ben dat mijn huis meer dan groot genoeg is voor Zoon en mij, is er geen opbergruimte voor een loungebank beschikbaar.

Denkend dat de ontwerpers bij de Zweedse doe-het-grotendeels-zelf gigant een steekje los hebben zitten zocht ik verder. Het blijkt tegenwoordig haast standaard te zijn. Alleen dat witte plastic spul kan onbeschermd buiten staan. Voor de rest wordt geadviseerd om, wanneer er geen opslagplek beschikbaar is, het meubilair af te dekken met een weerbestendige hoes. Plastic dus. Zucht.

Ik was het er niet mee eens, maar wat ben ik blij dat ik wel een hoes erbij heb gekocht.

9 Comments

 1. Hm. Lastige afweging. Maar als het goed is, zorgt die plastic hoes dat jij niet over drie jaar een nieuwe bank hoeft te kopen. Ondertussen ben ik het weer spuug- en spuug zat. Sneeuw! Het is toch verschrikkelijk?

  Like

  1. Nu is er al zoveel water gevallen dat zich een zwembad op de bank (hoes) heeft gecreëerd. Toet stond al klaar met zijn handdoek en zwemband, maar het is nog een bietje te koud.

   Like

 2. Ik heb toen ik uit huis ging (ruim 30 jaar geleden) een houten tuinset gekocht. Die heeft altijd in weer en wind gestaan. Nooit afgedekt met een hoes of wat dan ook. Ruim 15 jaar geleden heb ik de set aan een vriendin gegeven die hem wel wilde en zij heeft hem pas een paar maande geleden weggedaan.

  Geliked door 1 persoon

 3. Of een houten bank heeft 3 jaar garantie als je elk jaar met die en die dure rommel een nieuwe vernislaag aanbrengt en de bonnen kan overhandigen. Ik ken dat soort onzin. De hoes doet goed werk.

  Geliked door 1 persoon

 4. Zijn zulke bankovertrekken in een mooie en met een leuk motiefje te verkrijgen? Of moet dat dan grotendeels zelf gefabriceerd worden?

  Een zomer en winterkant stel ik voor.

  Gat in de markt??? Leuke bijverdienste voor een handige thuiswerker.

  PS: Leuk blog om te laten zien dat er ski-mogelijkheden zijn in jouw omgeving.

  Vrolijke Voorjaarsgroet

  Like

  1. Ja die hoezen mogen wel wat mooier worden.

   Wat het skie_en betreft. Na een keer van de heling gegleden te zijn klaagde Toet over een koud staartje en de andere twee hebben het niet eens geprobeerd.

   Like

Reacties zijn gesloten.